Агарвал опет на челу “Крајина осигурања”

Агенција за осигурање Републике Српске укинула је јутрос ванредну управу у “Крајина осигурању”, након чега ово друштво и дефинитивно преузима стари Управни одбор на чијем челу се налази већински акционар Навин Агарвал, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 20.01.2017 | 13:49
Агарвал опет на челу “Крајина осигурања”
Директор Агенције за осигурање Републике Српске Славен Дујаковић потврдио је за ЦАПИТАЛ је ванредна управа укинута, јер више не постоје услови за њено продужење с обзиром на то да је укнута пресуда суда из Требиња против “Крајине” и покренут нови поступак те да тренутно није угрожена адекватност капитала друштва.

Међутим, он каже да ће “Крајина” и даље бити под сталним надзором Агенције.

“Ово друштво и даље остаје под сталним и појачаним надзором Агенције за осигурање Републике Српске, а што се тиче пословања сада је све на акционарима ‘Крајина осигуирања'”, нагласио је Дујаковић.

Иако су акционари “Крајина осигурања”, на челу са Инвестиционо-развојном банком (ИРБ) Српске, прошле седмице најавили да ће тражити одржавање ванредне сједнице Скупштине акционара на којој би били формирани нови органи управљања овог друштва од тога, барем за сада, неће бити ништа јер ванредни управник нема законска овлаштења да сазове Скупштину акционара.

Како сазнаје пословни портал, данас ће у “Крајина осигурању” бити одражан састанак акционара са ванредним управником Мирославом Лазендићем.

“Крајина” је била под ванредном управом шест мјесеци, од 20. јула прошле године. Агенција за осигурње Републике Српске увела је ванредну управу у ово друштво због низа незаконитости које су власници из Индије Навин Агарвал и Гупта Ните починили након што су крајем 2015. године, за 6,9 милиона КМ купили већински пакет акција овог друштва.

Паралелно са контролама Агенције, контролу је спроводила и Комисија за хартије од вриједности РС која је провјеравала повезаност акционара из Индије при куповини акција “Крајине”.

Након што је утврђено да су Агарвал и Ните дјеловали заједно при куповини, КХОВ је донијела рјешење којим их је обавезала да објаве понуду за куповину преосталих акција “Крајине”.

Комисија је рјешењем овом двојцу одузела право гласа на Скупштини акционара “Крајина осигурања” све док не објаве понуду за преузимање.

(Цапитал.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сад ће и Бонд

20.01.2017 12:53

Сада индијац може ангажовати оне карикатуре из Бонда да избацују раднике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

20.01.2017 13:52

Индијци су гори од цхифута..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превара

20.01.2017 14:37

А ста су мислили. Продали фирму а напумпали цијену. Признали да су преварили купца који је онда узео новац из касе да намири стету. И сад индијац неваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.01.2017 15:05

Ста це нам индијац ? Нека иде серије снимати у Боливуд а неко од тајкуна ово да купи за реалне паре. Исплати радницима отпремнине, ако неце да ради ,а са зградама ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ