АО: Федерер немилосрдан, разбио Бердиха за 92 минута!

Роџер Федерер наставио је да показује да се полако враћа на свој препознатљив ниво, разбивши Томаша Бердиха за свега 92 минута игре.

Тенис 20.01.2017 | 13:40
АО: Федерер немилосрдан, разбио Бердиха за 92 минута!
Швајцарац, седамнаестоструки освајач Гренд Слемова пласирао се у осмину финала победом над Чехом у три сета – 6:2, 6:4, 6:4.

Роџер је освојио чак 95 одсто поена на први сервис, односно 87 процената поена на мрежи, док је својим препознатљивим комбинацијама форхендима и бекендима направио 40 винера.

Почетак сусрета није најављивао овакав расплет, пошто су оба тенисера лако узела своја прва два сервис гема, али је онда Федерер искористио прву шансу и стекао брејк вишка. Исто је поновио у седмом гему и за свега 27 минута стигао до вођста.

Други сет почео је новим одузетим сервисом Чеху, који је Швајцарац без икаквих проблема сачувао до краја и дошао на корак до проласка у наредну рунду.

Трећи део почео је на идентичан начин као и други, а сценарио је и овога пута био исти. Федерер је 'летео' по терену, погађао ћошкове из свих углова и удараца, па је после последњег поена добио заслужене овације препуне Род Лејвер Арене.

Седамнаести носилац првог Гренд Слема у наредној рунди играће са Кеијем Нишикоријем, пошто је Јапанац савладао Словака Лукаша Лацка у три сета.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

реално

20.01.2017 16:25

По ко зна који пут смо се увјерили да је непревазиђен својим стилом игре.

ОДГОВОРИТЕ