Анализа: ''Тхис ис Звезда''! Посљедња четири минута без примљеног коша!

Када се одлучивало одбрана је била најјача. Стамена. Бетонска. Блиндирана. Речју - спартанска!

Кошарка 20.01.2017 | 13:50
Анализа: ''Тхис ис Звезда''! Посљедња четири минута без примљеног коша!
Време чуда Црвене звезде! Играчи Дејана Радоњића постали су права казна за сваког противника. И једна црвена нит се провлачи кроз целу сезону - одбрана. Стамена. Бетонска. Блиндирана. Речју - спартанска!

Црвено-бели жаргоснким речником уједају противника за чарапу. Не дају му да дише. Такав приступ доносио је победе над највећим клубовима Европе, а круг који је почео са Макабијем, сада је затворен са истим тим Макабијем усред Тел Авива.

Тхис ис Звезда! Звезда која последња четири минута утакмице која се играла на живот и смрт није примила кош! Поновићемо - четири минута, последња четири минута, није примила ни један једини кош! А дала је девет! Да ли вам је потребан бољи доказ да је Звезда тренутно екипа са највећим самопоздањем у Евролиги. И најбољом одбраном. 

То очигледно иде руку под руку.

Израелци су овај меч најавили као судар странаца са дубоким џепом и играча са великим срцем. Знали су и они ко има ширу душу, ко игра фајтерску кошарку. А у овом фајту Спартанци су били непобедиви. Играли су против 12 прескупих странаца, играли су против 11.000 људи и успели су да их све победе.

Јесу Гаудлокове тројке из свлачионице попут стрела заклањале светлост, али је из овог Термопилског кланца Звезда изашла још јача. Издржали су момци у црвено-белом све ударе, све серије и показали од чега су саздани.

И после утакмице им је било јасно да је одбрана била кључна. Као по обичају...

"У последња два минута играли смо изванредно у одбрнаи и много боље у нападу. Иначе, у нападу смо били слаби током меча. Ово је велика победа за нас", рекао је Дејан Радоњић.

Кузмић је у реченици све објаснио.

"Нисмо има дали да дају кош у последња два минута. То је био кључ утакмице".

На 4.04 минута до краја Ајверсон је дао кош. После тога,  сви Макабијеви покушаји били су потпуно јалови. Црвено-бела мрежица је остала нетакнута.

Питали су се навијачи Макабија ко је Звезда. Сада су је после Београда упознали и у Тел Авиву. 

Тхис ис Звезда! Црвено-бели спартански одред који меље фаворите.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар