ЕЛ: Црвена звезда 'похарала' и Тел Авив

Нестварна Звезда, нестварна победа! Зид поноса издржао у Тел Авиву! Велики подвиг- 71:67! Кошаркаши Црвене звезде остварили су пету узастопну победу у Евролиги савладавши Макаби у Тел Авиву са 71:67

Кошарка 19.01.2017 | 21:57
ЕЛ: Црвена звезда 'похарала' и Тел Авив
Нестварни низ траје! Црвена звезда је постала непобедива. Пета узастопна победа у Евролиги сија на семафору у Тел Авиву, велики Макаби из Тел Авива пао је по други пут ове сезоне - 71:67 . Јесте Ендрју Гаудолок погађао с паркинга, јесу играчи Ајнарса Багацкиса били изузетно мотивисани, али Звезда је имала оно што противник није - тим!

У последња два минута прво је Јовић погодио, потом и Кузмић фантастично закуцао. Звезда је одбранила следећи напад, и у наредном нападу Звезда је успела да промаши, лопта је стигла до Дангубића и то је био крај! Црвено-бели су дигли руке у знак победе  - пете у низу у Евролиги! Макаби није успео да дође до лопте ни до фаула.

Фантастично.

Утакмица је била таква да су се свих 40 минута такмаци смењивали у вођству, а неретко су се смењивали и у серијама од по неколико поена у низу. 

На старту меча разлику на страну домаћег тима навлачио је Колтон Ајверсон који је одлично нападао центре Звезде и поентирао из рекета. Макаби је ушао веома мотивисано и то се видело скоро у свакој ситуацији. Митровић је са добрим потезима држао Звезду у игри, а и одбрана је била на нивоу, док напад није најбоље функционисао.

Играло се од старта на мањи број кошева што јесте стил који је више легао екипи Дејана Радоњића. Виђено је доста сецкања игре фауловима, доста јурњаве по терену, па ниједна од екипа није успевала да се одвоји.

Први корак ка томе направио је Макаби серијом 8:0 у другој четвртини и самим тим преузео је контролу и иницијативу над утакмицом. Макабију је добро ишло (плус девет) све док Томпсон није ушао у игру и тада је Звезда успела да се врати у егал уз њега и Стефана Јовића (33:33). 

Може се рећи да је резултат и заостатак од једног поена био добра полазна тачка за црвено-беле на чему су могли да граде игру и резултат у других 20 минута.

И у наставку се наставило истим ритмом, држали су се велики ривали руку под руку. Ја дам кош, па ти. И тако у круг. Час је Макаби потезао кроше, а онда је Звезда одговорила аперкатом. Током треће деонице брада је бридила домаћем саставу и Звезда је мало преузела иницијативу и вођство (46:41).

Како год, ова утакмица је од самог старта имала тенденцију ка неизвесној завршници, а то се управо и догодило. Макаби је направио серију 10:0, а онда су на старту четврте деонице Гудурић и Симоновић дали две изузетно важне тројке и опет смо имали нершен резултат на девет минута пре краја.

Гаудлок је наставио у свом ритму, Симоновић је враћао. Ушло се у завршницу "на нож", а тамо је Звезда показала какво срце има.

Челично!

Када се решавало можда лопта није успела да упадне кроз мрежицу када је требало, али је прорадио скок. Када један сегменат стане, други проради. Зато је Звезда у последње време непобедива!

Звезда је у већем делу утакмице у Тел Авиву била у заостатку, деловало је да ће изгубити, али је одиграла фантастично у финишу и серијом 9-0 дошла је до још једне велике победе ове сезоне.

После прилично изједначеног прве четвртине, Макаби је у другој стекао девет поена предности, али се Звезда брзо вратила и почетком треће деонице дошла је до предности.

У том периоду црвено-бели су можда пропустили прилику да стекну више од пет поена вишка, па је Макаби уз две тројке Гаудлока дошао до +6 после 30 минута.

Распуцали су се и црвено-бели почетком последњег квартала, дошли су до изједначења, па је уследила драматична завршница. Звезда је у последња четири минута одиграла фантастично и у одбрани и у нападу и окончала је меч фантастичном серијом 9-0.

Црвено-бели сада имају фантастичних 10-8, док је Макаби претрпео 13. пораз у сезони и тешко ће до плеј-офа.

Огњен Кузмић и Стефан Јовић одрадили су највећи део посла. Кузмић је завршио са 8 поена, 9 скокова, 2 украдене и 2 асистенције, али и закуцавањем за победу, а Јовић је био архитекта у финишу, а меч је завршио са 14 поена, 3 скока и 7 асистенција.

Томпсон је имао добру ролу са 10 поена, као и Лазић који је у већем делу утакмице задржао Гаудлока, а завршио је са 8 поена и 3 скока. Код домаћина, Гаудлок је убацио 19 поена уз 5 скокова, Ајверсон је додао 13 уз 5 скокова, а Вимс је убацио 12.

У наредном колу српски шампион гостује Басконији.

ЕВРОЛИГА: Макаби Тел Авив - Црвена звезда 67:71 (17:16, 17:17, 20:15, 13:23)

Дворана: Менора Мивтачим

Судије: Фернанадо Роча, Гарсија Гонзалес, Јоанис Фуфис

МАКАБИ ТЕЛ АВИВ: Гаудлок 19, Рад 11, Смит 2, Мекел 3, Пнини, Охајон 7, Вимс 12, Ладесберг, Александер, Ајверсон 13, Милер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 4, Томпсон 10, Дангубић 3, Митровић 7, Лазић 8, Добрић, Симоновић 6, Џенкинс 4, Гудурић 3, Јовић 14, 7ас, Кузмић 8, 9ск, Бјелица 4

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миљан

19.01.2017 21:17

Браво Звездо,чаролија траје.Каква одбрана-задња 4 минута Макаби није дао кош.Срећно у наставку.Једна напомена-долазе у недељу у Лакташе против Игокее а ови љигавци ставили 25км улаз а у Бг у арени за еуролигу 400дин.Толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Миљан

19.01.2017 21:40

А тек обезбеђење утакмице.Чуваће путујући циркус из Бања Луке агенција Бонд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија БН

19.01.2017 23:07

Браво за Звезду једини истински срБски клуб. Звезда је пример шта значи снага колектива а не појединци. Браво црвено бели момци. Семберија навија за Звезду. Идемо даље, нека се јави ко је следећи.

ОДГОВОРИТЕ