И даље „папрене“ цијене некретнина

Ових дана многи своде статистичку процјену, па се у јавности појавила информација из појединих агенција за продају некретнина да је у већини градова Босне и Херцеговине забиљежено појефтињење станова, како наводе просјечна цијена продатих нових станова у БиХ биљежи пад од 10,5 одсто.

Република Српска 19.01.2017 | 12:18
И даље „папрене“ цијене некретнина
Па тако у Сарајеву, према овим подацима, цијена метра квадратног стана тренутно је најнижа у посљедњој деценији. Просјечан стан у Сарајеву по најнижој цијени кошта 1.200 КМ по метру квадратном, а најскупљи 4.500 КМ.

Међутим у Бањалуци сасвим друга слика. Трговци некретнинама задовољно трљају руке, цијене станова у новоградњи по квадратном метру су кажу у посљедње двије године расле за око 250 марака, али без обзира на папрене цијене у центру Бањалуке, потражња кажу никада није била већа.

Што се Бијељине тиче цијене некретнина нису падале, у Агенцији Астра кажу остале су на нивоу из претходног периода.

У зависности од локације цијене станова у новоградњи по квадратном метру на подручју Бијељине крећу се од 1.450 до 1.900 марака. С друге стране, цијене станова у зградама старије градње крећу се од 1.000 до 1.350 марака по квадратном метру.

Како кажу у Астри све је више оних са дубљим џепом који се одлучују за куповину некретнине у елитнијим подручјима града.

А највеће интересовање купаца је за станове мање квадратуре, како кажу, углавном су купци спремни издвојити за некретнину своту од 50.000 марака. Међутим, напомињу свог купца пронађу и луксузни станови.

А док је велика потражња, до појефтињења некретнина неће доћи.

(ИнфоБН)

Коментари / 0

Оставите коментар