Медији о Ђоковићу: Британци ликују, остали изненађени!

Пораз Новака Ђоковића на Аустралијан опену никога није оставио равнодушним. Свет: Шанса за Мареја; "Марка": Надалова прилика! После елиминације Новака Ђоковића са Аустралијан Опена светски медији виде шансу за Ендија Мареја, дом Шпанци мисле да је то прилика за Рафаела Надала.

Тенис 19.01.2017 | 13:45
Медији о Ђоковићу: Британци ликују, остали изненађени!
Готово сви светски медији у извештају из Мелбурна и елиминацији браниоца титуле имају реч "шокантно" или "сензација", и док једни са жаљењем констатују да је прекинута једна фантастична серија српског тенисера на Ози опену, други наравно ликују.

У ликовању логично предњаче Британци, јер њихов представник Енди Мари има отворен пут ка трофеју, уколико га у томе не заустави повреда зглоба.

"Маил онлине" ликује над чињеницом да је Новака елиминисао играч са вајлд картом, док "Сан" у сензационалном поразу српског тенисера види шансу да се Мари домогне првог гренд слем трофеја у 2017. години.

Шпанци су опет умерени по питању елиминације, констатовали су је на својим странама насловима "Сензација" (Марка) и "Бомбастично" (АС), али не на ударним местима, већ тек из прича о Роналду, Реалу, Зинедину Зидану. Упркос чињеници да Рафаел Надал може да се домогне трофеја, Шпанци не ликују над поразом Новака Ђоковића.

Са Швајцарцима је већ друга прича. Таблоид "Блицк" на спортскиом странама има ударну вест о сензационалном поразу Новака, са сликом српског тенисера који погнуте главе напушта терен. Медији у Аустралији углавном преносе речи нашег тенисера "да је Истомин заслужио победу", смиреним тоном и без бомбастичних наслова.

Хрвати, тачније "Јутарњи лист" пише о "највећој сензацији икада", "Индеx.хр" врди да је у питању "највеће изненађење десетљећа", док "Вечерњи лист" само констатује да је Новака избацио 117. играч света.

Светски медији брује о шокантној елиминацији Новака Ђоковића у другом колу Аустралијан опена од Узбекистанца Дениса Истомина, оцењују да је у питању једна од највећих сензација икад и слажу се да је сада Ендију Мареју отворен пут до прве титуле у Мелбурну.

Једино се шпанска "Марка" нада да је елиминација Ђоковића прилика за Рафаела Надала, с обзиром на то да је шампион из 2009. године био "пројектовани" ривал српског тенисера у полуфиналу.

"Какво изненађење, шестоструки шампион Мелбурна испао је од 117. играца на свету. Ово је први пут да Ђоковић испадне тако рано још од Вимблдона 2008. и пораза од Марата Сафина", пише ББЦ и констатује да је пред Ендијем Марејом невероватна прилика да коначно освоји Аустралијан опен после пет изгубљених финала, цак четири од Ђоковића.

Ројтерс наводи да је Истомин одиграо мец живота и да је ово Ђоковићу најраније испадање у Мелбурну после дебија 2006, занимљиво, такође од Сафина.

ЕСПН подсећа да је Ђоковић рекордер по броју титула у Мелбурну, заједно са Ројом Емерсоном, по шест.

"Истомин је тек други пут у каријери добио играца из Топ 10, а Дјоковић први пут на грен слемовима изгубио од играца који је ван Топ 100. Очигледно је да је после комплетирања грен слемова прошле године на Ролан Гаросу Дјоковић у великом паду и да је неизвесно шта ће бити даље".

Немачки Билд на насловној страни сајта писе од Ђоковићевој елиминацији уз опширну анализу Бориса Бекера, доскорашњег тренера српског аса, који је пре 20 година, такође као бранилац титуле, испао на старту Мелбурна и сигурно зна какав је осећај.

Хрватски Јутарњи лист уз наслов "Једна од највећих сензација икад" доноси детаљан извештај и наводи да "Србин не памти овакав пораз у каријери".

Дјоковић је јутрос у другом колу после четири сата и 48 минута велике борбе изгубио од Истомина 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

јеленко

19.01.2017 13:08

Унисти га она роспија од зене, зато незење памет у главу два пута мјери једном сеци а не одмах под сукњу па ста буде, сланина нас је одрзала и зато јој хвала манте те васе грицкалице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јеленко

19.01.2017 13:59

Срам те било. Прави си рогоња.

Name

Муљаза

19.01.2017 14:05

Не заборавите да је тенис као и остали спортови прије свега соу-бизнис, па тек онда спорт.Кладионице да не помињемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

20.01.2017 02:26

Новак:главу горе,ништа страшно,и ништа тако битно у твом животу,поред Вајде надји агресивнијег тренера,јер се види брате да не тренирас довољно,ескивирас тренинге.Сјети се колико си морао тренирати кад је Бекер био са тобом,врати Нијемца у свој тим и све ће бити о.к.

ОДГОВОРИТЕ