Величковић: Дефинитивно имамо проблем!

"Сваког можемо да добијемо када смо под пуним гасом. Очигледно да то нисмо", сматра капитен Партизана.

Кошарка 19.01.2017 | 14:50
Величковић: Дефинитивно имамо проблем!
Неспретна офанзивна решења у одлучујућим тренуцима, трилер као овосезонски лајтмотив и на крају - Партизанов пети пораз у Лиги шампиона.

Атински АЕК, шутерски и те како расположен, кажњавао је споре реакције црно-белих у одбрани и на крају потпуно заслужено оставио српском вицешампиону само теоретске шансе за друго место у групи, односно избегавање двомеча у шеснаестини финала.

"Прилика је пропуштена. Ми дефинитивно имамо проблем! Сматрам да сваког можемо да добијемо када смо под пуним гасом. Очигледно да то нисмо... Од АЕК-а може доста тога да се научи. Лопта се у нападу добро креће, стигнеш да изротираш, она је већ код другог играча. Били смо близу у појединим тренуцима, али нисмо успели. Ово је пораз који боли", истакао је Новица Величковић.

Успео је Партизан далекометним хицима да смањи заостатак са "минус 14" (33:47) на свега два поена (51:53 и 53:55). То је, испоставило се, био последњи вапај Парног ваљка када је реч о сусрету 13. кола прворангираног такмичења под окриљем ФИБА.

"Дуго није било поена ни са наше ни са њихове стране почетком последње четвртине. Мени је деловало као два сата... Да смо тада успели да преломимо, вероватно бисмо добили утакмицу", сматра капитен црно-белих.

Умор је, услед скраћене ротације узроковане повредама, више него очигледан.

"Тешко је... Вратили смо се у понедељак из Белгије, морали смо смо увече да тренирамо и спремамо се за АЕК. Али, то није оправдање. Немам ни ја право на изговор, а не неко млађи".

Следи окршај са ФМП-ом (субота, 19.00), који у календарској 2017. није осетио горчину пораза...

"Неће уопште бити наивно. Морамо да будемо свесни да буквално никога не смемо да потценимо. Лично никада у животу нисам омаловажавао противника... Играмо код куће, где поготово мора да се ‘кида’ и ‘гризе’. Молим публику да дође да нас бодри, јер нам је та утакмица јако, јако битна", закључио је Величковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар