Најјача изјава Истомина: Извињавам се Новаку!

Денис Истомин извинио се шестоструком прваку Аустралијан Опена због тога што га је победио и спречио у походу на седму титулу. Деценију и по после удеса који су доктори видели као крај Денисове каријере: Извини Ноле, хвала мама! Истомин је тешко долазио до речи после епске победе у другом колу Отвореног првенства Аустралије.

Тенис 19.01.2017 | 10:20
Најјача изјава Истомина: Извињавам се Новаку!
Новак Ђоковић стигао је у Мелбурн по седми трофеј!

Бранилац титуле имао је врло тежак задатак против Фернанда Вердаска на старту Аустралијан Опена, а када је ту препреку савладао, уследио је дуел са Денисом Истомином.

И крај!

Шок и неверица у тиму Новака Ђоковића. Код навијача. Код оних што не навијају за Нолета. Код самог светског броја два. Код свих, па чак и Дениса.

"Извињавам се Новаку, изненадио сам и себе, пре свега. Хвала мом тиму, одрадили смо фантастичан посао. Хвала публици, хвала другари. Пуно је емоција, не могу да нађем праве речи", рекао је после меча видно узбуђени Истомин, 117. играч света.

Овим поразом распршени су нада и жеља Ђоковића да покаже како и даље константно може да игра на нивоу који га је красио годинама, све до Ролан Гароса прошле године.

Немир у Ђоковићу и те како је знао да искористи Истомин. И поред 72 неизнуђене грешке Ђоковића, Узбекистанац је играо фантастично, као да је у првих 20 играча света, а не 100 места лошије пласиран.

"Нисам сигуран како сам успео све да издржим. Мислим да само био много изнад просека. Ово је једна од највећих победа, а уверио сам се и да могу да будем са најбољима на истом нивоу", рекао је Истомин. 

Да није било саобраћајне несреће због које од 2001. до 2003. није могао ни да тренира - први наредни меч је одиграо тек 2004. године, иако су му доктори говорили да никада неће моћи да се врати тенису - ко зна докле би Истомин добацио? Ово што је данас приказао... Озбиљан тенис. И заслужује све честитке.

Свака част, победа без иједне мрље!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јован

19.01.2017 09:26

Новак полако али сигурно се припрема за тениску пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.01.2017 11:05

Па ста? Не мозе вјецно бити први. Није ни он робот. Али вјецно остаје Но 1.