АО - Новак: Капа доле Истомину, нисам имао шансу!

Ноле: То је онај дан... Бекер: Шокиран сам! Српски тенисер каже да је имао дан, онај када му ништа не полази за руком. Борис Бекер шокиран због пораза свог некадашњег играча. Новак Ђоковић сматра да је Денис Истомин заслужено славио у другом колу Аустралијан опена, истакавши да ни у једном тренутку није имао шансу да победи.

Тенис 19.01.2017 | 11:15
АО - Новак: Капа доле Истомину, нисам имао шансу!
Њега је после петочасовног маратона у пет сетова савладао Узбекистанац са 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4.

У свету тениса влада шок!

Денис Истомин направио је без сумње највеће изненађење у досадашњем току Аустралијан Опена и вероватно целог турнира. Узбекистанац је у другом колу првог гренд слема у сезони победио Новака Ђоковића.

Нису га уплашиле титуле Србине, друго место ривала на АТП листи и чињеница да је Новак један од тројице који су обележили последњу деценију светског тениса.

Напротив. Истомина је све то додатно мотивисало.

Ђоковић није имао решења. Видело се одмах да се на терену не осећа пријатно, да му је тешко да игра, а када је меч увелико зашао у пети сат било је јасно и да ће ускоро уследити елиминација.

"Све заслуге Денису што је играо сјајно. Био је бољи у важним тренуцима и заслужио је да победи. Нисам много тога могао, иако нисам задовољан својом игром. Ово су они дани када вам не иде најбоље, а противник игра сјајно, али то је спорт. У трећем сету сам се осећао комфорно, добро ударао и имао тај промашен форхенд на брејк лопти. Али никада нисам имао чисту шансу. Он је увек извлачио добре сервисе кад је требало и могу само да кажем капа доле", рекао је Ђоковић после меча.

"Играо је невероватно и заслужио је да победи. Био је врома агресиван и прецизан, нисам ту могао да учиним. Честитам му на заслуженој победи", још једном је Ђоковић честитао ривалу.

"Ово је један од оних дана када се на терену не осећате добро, док се ваш противник осећа сјајно. То је спорт. Успео сам у трећем сету да играм знатно боље, да ме служи форхенд, а онда је уследио четврти сет и све је поново било лоше за мене, а одлично за Дениса", поручио је Ђоковић.

Ђоковић је први пут од 2008. године елиминисан у тако раној фази неког Гренд слема, те први пут у каријери поражен од играча ван Топ 100 са АТП листе.

"Нисам навикао да губим у другим колима на Аустралијан опену. Овде сам много побеђивао, овај стадион је био добар према и наравно да ми је тешко. Све се преокренуло у првим гемовима четвртог сета", додао је српски тенисер.

Борис Бекер, бивши тренер Новаков тренер, није крио изненађење: "Заиста сам шокиран".

"Новак је био превише дефанзиван, док је Истомин веома стрпљиво користио грешке и заслужено победио", рекао је Немац.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар