АО - Виландер: Нисам изненађен поразом Ђоковића!

Консултант Еуроспорта Матс Виландер, није изненађен елиминацијом Новака Ђоковића са Аустралијан опена, иако је пре два дана сматрао да је фаворит.

Тенис 19.01.2017 | 10:45
АО - Виландер: Нисам изненађен поразом Ђоковића!
Матс Виландер, некада тениски ас а сада ТВ коментатор, после испадања Ђоковића са Аустралијан опена сматра да се са "Новаком нешто догодило".

"Денис Истомин има солидан биланс против најбољих, играо је добро и на прошлом УС Опену. Снажан је то тенисер, сетимо се само првог сета који је био толико напоран, а он се држао сјајно", рекао је најпре Виландер о мечу другог кола, у коме је Узбекистанац после скоро пет сати игре добио Новака у пет сетова.

Виладнер о Ђоковићу каже да се са њим дешава "оно што је природно".

"Новак је не тако давно играо завршни мастерс турнир, био је у финалу, против Мареја. Али, нешто се, једноставно, догодило. А опет, природно је све то. Природне су ствари у питању, догађало се то Роџеру, Рафи, сада Новаку... И, то показује да су они људи. Да се овакве ствари дешавају. Врхунски тенис је јако напоран, када сте у елитном друштву, онда стално играте на ивици, на граници. Десе се и овакви тренуци. На Ђоковићу је сада да размишља о томе шта треба да уради да би се вратио тамо где је био", рекао је Виландер.

Ђоковић је без титуле у Мелбурну остао већ у другом колу, сензационалним поразом од 117. играча света Дениса Истомина у пет сетова после пет сати игре.

"Нисам изненанђен елиминацијом Новака, јер Истомин игра добар тенис. Нисам мислио да има оружје за најбоље на свету, али први сет је трајао много дуго и доста је утицао. И тенисери су обична људска бића, имају емоције... Овакви киксеви су се дешавали и Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру. Не могу увек да буду на виси задатка", рекао је Виландер.

Ђоковић је први пут од 2008. године елиминисан већ у другој рунди неко Гренд слема.

"Новак још у Лондону на Завршном турниру прошле године није деловао убедљиво. Истомин је, с друге стране, имао много асова. Разлог зашто Узбекистанац није на бољој позицији јесте можда тај што нема довољно самопоуздања у великим мечевима", додао је некада први тенисер света и седмоструки ГС шампион.

Извор: Б92/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар