АО: Пабло Карењо Буста потенцијални Новаков ривал у 3. колу... Прошли Димитров и Гаске!

Новак Ђоковић игра против Дениса Истоимина у 2. колу Аустралијан опена, а ако победи наредни ривал му је Пабло Карењо Буста. Григор Димитров игра можда и тенис каријере од почетка сезоне, а против талентованог Хјеона Чунга је имао озбиљан тест.

Тенис 19.01.2017 | 06:45
АО: Пабло Карењо Буста потенцијални Новаков ривал у 3. колу... Прошли Димитров и Гаске!
Шпанац је у другој рунди неочекивано лако победио Кајла Едмунда са 6:2, 6:4, 6:2.

Британац је имао одређених проблема са повредом палца и очигледно није успео да се супротстави Карењу Бусти који је у првом колу имао тежи посао када му је Полански предао у петом сету.

Ниједном није дозовлио брејк ривалу 25-годишњи Шпанац који је тренутно 31. на свету.

Против Ђоковића је до сада играо само једном, пре три године у Монте Карлу Новак је славио са 6:0, 6:1, али Карењо Буста је сада свакако много бољи играч.

Сјајан меч одиграо је Ришар Гаске који је декласирао Карлоса Берлока са три пута по 6:1 и сада чека Димитрова или Чунга.

Филип Колшрајбер добио је Доналда Јанга са 7:5, 6:3, 6:0, а у тећем колу ће играти са бољим из дуела Гаел Монфис - Александар Долгополов.

Григор Димитров игра можда и тенис каријере од почетка сезоне, а против талентованог Хјеона Чунга је имао озбиљан тест.

Момак из Јужне Кореје добио је први сет против 15. носиоца, али је Бугарин ипак славио са 1:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Чунг има 20 година и 105. је на свету, али је пре две године био 51. и један је од најталенотванијих играча на АТП туру.

Новак Ђоковић му је идол и управо је у стилу спрског тенисера и одиграо први сет. Димитров је био неспреман, па је Чунг уз два брејка повео са 1:0 (6:1).

Бугарин се разбудио на старту другог сета, одмах је направио брејк и задржао је ту предност до 1:1 (6:4). Чунг је узвратио почтком трћег направивши брејк, али је Димитров играо изузетно квалитетно.

Успео је да преокрене, а онда у трећем сету уз један брејк рутински да приведе меч крају. Димитрова у наредном колу чека Гаске који је декласирао Карлоса Берлока са три пута по 6:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар