ИТА - Куп: Тако то ради СМС! Уђе с клупе и заврши посао! Лацио у 1/4-финалу!

Лацио на крилима младог Србина елиминисао Ђенову у Купу Италије - 4:2 (2:2).

Фудбал 18.01.2017 | 23:20
ИТА - Куп: Тако то ради СМС! Уђе с клупе и заврши посао! Лацио у 1/4-финалу!
Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић Савић мајсторски је решио сјајан окршај осмине финала Купа Италије у Риму између Лација и Ђенове - 4:2 (2:2) после којег су Лацијали прошли у наредну рунду где их чека Интер.

Био је ово сјајан и отворен фудбал два стара ривала на Олимпику, а после обостраног ватромета у првом делу (2:2) и лепих голова на обе стране које су дали Худ (Лацио) и Пиниља (Ђенова) у наставку је дошло време за сјајног везисту Лацијала.

Играо се 70. минут, после лоше реакције одбране Ђенове лопта је пала на груди Сергеју, а он је десницом прлепо сместио у горњи десни угао. Мајсторски волеј српског репрезентативца и пети гол у сезони у којој се поптуно афирмисао, а занимљиво да је овај погодак постигао само 12 минута након што је ушао са клупе и заменио младог Ломбардија.

После Сергеја и Ћиро Имобиле је ставио тачку на убедљив тријумф Лација који је заслужен, мада ће у Ђенови имати за чиме да жале, посебно за оном стативом Николе Нинковићакоји минут раније пре трећег гола домаћина. Млади репрезентативац Србије добио је шансу од 66. минута уместо Окампоса, док је други Србин у редовима Ђенове Дарко Лазовићодиграо цео меч за госте.

У екипи Лација од почетка је играо Филип Ђорђевић, а успео је да се упише у стрелце у 20. минуту. Питање је у ком смеру би меч отишао да Фелипе Андерсон није промашио пенал у 25, али опет на крају Лацијали нису платили цену тог промашаја и заслужено су у четвртфиналу.

КУП ИТАЛИЈЕ - 1/8 финала

Среда:
Сасуоло - Ћезена 1:2 (1:0)
/Пелегрини 4 - Сијано 81. пенал, Лариби 84/

Лацио - Ђенова 4:2 (2:2)
/Ђорђевић 20, Худ 31, Сергеј 70, Имобиле 75 - Пиниља 41, Пандев 45/

У четвртак:

Рома - Сампдорија

Одиграно раније:

Интер - Болоња 3:2

Наполи - Специја 3:1

Фиорентина - Кјево 1:0

Милан - Торино 2:1

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар