ШПА - Куп: Шест минута лудила у Мадриду - Реал је срушен од стране Селте!

Јаго Аспас голом и асистенцијом нагризао амбиције европског првака у Купу краља, Селта добила 2:1! Реал је у кризи: Селта упалила аларм на Бернабеу! Мадриђани изгубили од тима из Вига у првом мечу четвртфинала Купа. И то у Мадриду.

Фудбал 18.01.2017 | 23:10
ШПА - Куп: Шест минута лудила у Мадриду - Реал је срушен од стране Селте!
Тамо где је стао Стеван Јоветић, ту је наставио Јаго Аспас. Феноменални Селтин нападач озбиљно је уздрмао амбиције Реала у Купу краља, јер је најзаслужнији за изненађујући тријумф тима из Галиције у Мадриду у првом мечу четвртфинала - 2:1.

Аспас, који ове сезоне блиста у дресу клуба из Вига, најпре је постигао гол у 64. минуту - његов 13. у последњих 13 мечева за Селту - а затим у 60. сјајно упослио Џонија Кастра за велику победу екипе Едуарда Бериза.

Гости су сад у сјајној позицији пред реванш наредне среде на Балаиодусу, где су у последњих 14 мечева поражени само једном. Нема бољег упозорења за састав Зинедина Зидана, коме вечерас није помогао ни сјајан гол Марселасвега 58 секунди пре другог гола Селте...

Иако су из Јапана објашњавали да су под Анћелотијем научили лекције и да им се неће поновити пад после освајања светске титуле, фудбалери Реала заиста су "пали" после децембарске паузе.

После пораза од Севиље, којим су прекинули историјски низ од 40 мечева без пораза, екипа Зинедина Зидана изгубила је у среду и од Селте, у првом мечу четвртфинала Купа краља.

РЕАЛ - СЕЛТА 1:2 (0:0)

"Зизу" није много комбиновао тим и извео је на терен "тешку артиљерију" (Роналдо, Модрић, Крос, Каземиро...) али она ни у једном тренутку није била јача од гостију из Вига.

Напротив!

Головима Јага Аспаса у 64. минуту и Ђонија Кастра у 70, екипа Едуарда Бериза остварила је историјски тријумф на "Бернабеу". Српски везиста Немања Радоја одиграо је цео меч за госте!

Стрелац за домаће био је Марсело, који је закуцао лопту у мрежу у 69. минуту, након што је практично петом асистирао Аспасу за водећи гол Селте.

Реванш четвртфинала Купа биће одигран за седам дана, а интересантан је податак да Реал никад није прошао у двомечу у којем је изгубио први меч на свом терену!

У првој утакмици борбе за пласман међу најбоља четири, Алавес је раније данас савладао Алкоркон у гостина, а оба гола "пала" су у надокнади времена и оба је постигао Ибаи Перез Гомез.

Сва тројица српских интернационалаца (Пантић, Крстичић и Катаи) били су стартери у редовима Алавеса.

Четвртфинале Купа краља (први мечеви):

Алкоркон - Алавес 0:2 (0:0)
/Ибаи 90', 94'/

Реал - Селта 1:2 (0:0)
/Марсело 69' - Аспас 64', Кастро 70'/

у четвртак:

Атлетико - Еибар 19.15
Сосиједад - Барселона 21.15

*сви реванши ће бити одиграни следећег четвртка, изузев утакмице Еибар - Атлетико, заказане за среду у 19.15 часова

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар