КАН: Преокрет Камеруна против Гвинеје Бисау!

Преокрет Камеруна, какав соло продор момка који игра за други тим Браге! Гвинеја Бисао испустила предност у другом колу Групе А Купа афричких нација...

Фудбал 18.01.2017 | 22:20
КАН: Преокрет Камеруна против Гвинеје Бисау!
Први велики преокрет на Купу афричких нација. Сат времена мучио се Камерун у другом колу Групе А, али је у завршници меча са Гвинејом Бисаом освојио три бода која га стављају у врло добру позицију пред одлучујућу рунду, за пласман у четвртфинале - 2:1.

Камерун је до преокрета стигао после изаласка из игре једног од својих најбољих играча,Винсента Абубакара. Нападач Бешикташа био је, према општој оцени, најлошији актер меча, а кад га је белгијски стратег Хуго Брос повукао са терена, Неукротиви лавови су заиграли боље. После изједначења - која им је минут пре него што је Абубакар напустио игру - донео Себастијан Сијани, притисли су ривала са свих страна и резантним ударцем штопера Славије из Прага Мишела Енгадеау Енгађуија стигли до гола за победу.

Меч у Либервилу остаће упамћен по поготку који је у уводу меча постигао везиста Гвинеје Бисао, Ђаси Пикуети. Момак који игра за други тим португалске Браге направио је право ремек-дело, кренуо у солопродор са 20 метара од свог гола, онда попут ветра стигао до противничког казненог простора, успут преварио двојицу чувара, остало му је довољно снаге да шутне и на крају је поентирао. Вероватно најлепши потез досадашњег тока турнира. Недовољан ни за бод.

КУП АФРИЧКИХ НАВИЈА, ДРУГО КОЛО

ГРУПА А

Габон - Буркина Фасо 1:1 (1:1)

/Обамејан 38 пен - Накулма 23/

Камерун - Гвинеја Бисау 2:1 (0:1)
/Сијани 61, Енгађуи 79 - Пикуети 13/

Табела: Камерун 4, Буркина Фасо 2, Габон 2, Гвинеја Бисау 1 бод.

Последње коло (недеља): Гвинеја Бисау - Буркина Фасо, Камерун - Габон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар