ИТА - Куп: Ћезена шокирала Сасуоло!

Сасуоло елиминисан у осмини финала Купа Италије од своје филијале. Да ствар буде гора, побједоносни гол за Ћезену постигао је Карим Лариби, играч Сасуола на позајмици.

Фудбал 18.01.2017 | 21:00
ИТА - Куп: Ћезена шокирала Сасуоло!
Ћезена наставља са изненађењима у Купу Италије. Члан Серије Б је послије Емполија у прошлој рунди такмичења у осмини финала елиминисао и Сасуоло.

Дуел два братска клуба завршен је побједом Ћезене 2:1 послије великог преокрета.

Сасуоло је водио 1:0 на полувремену голом Пелегринија са самог старта утакмице, али је посљедњих десет минута меча било кобно за члана Серије А који је прилично опуштено играо рачунајући на пролаз у дуелу са својом филијалом.

Ћезена је то казнила у 81. минуту, када је Коко изборио једанаестерац, а Ћано га претворио у погодак за изједначење.

У оваквим мечевима међусобно повезаних клубова обично су много мотивисанији играчи оног “мањег” клуба, а то је био случај и овај пут.

Посебан мотив за доказивањем имао је Карим Лариби, играч којег је Сасуоло довео 2012. године из Фође, али који није добио праву прилику на стадиону Мапеи.

Само 26 утакмица одиграо је Лариби за Сасуоло и у посљедњих пет година више времена је провео на позајмицама него у матичном клубу. У сриједу  је одлучио да се освети својим газдама, или бар да докаже да је калибар за Серију А.

Само три минуте послије изједначујућег гола Лариби је испратио акцију саиграча по десној страни и потом рутински послао лопту у мрежу за велики преокрет Ћезене!

Италијан тунижанског поријекла је умјесто радовања само махнуо публици на трибинама.

Адио Сасуоло!

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар