Анализа - видео: Ново лице Виктора – одлучио да не бесни на судије!

Виктор Троицки познат је као велики борац, али и играч који се не либи да уђе у жучну расправу са судијом уколико сматра да је оштећен одлуком.

Тенис 20.01.2017 | 00:00
Анализа - видео: Ново лице Виктора – одлучио да не бесни на судије!
Иако свакако није примерно да се било који професионални спортиста сукобљава са арбитрима, постоје одређене ситуације када просто морате да се саосећате са играчем.

Последња у низу свађа догодила се у среду ујутру, када је Виктор играо пети сет другог кола Аустралиан Опена са Паолом Лоренцијем из Италије.

Троицки је при резултату 4:3 у одлучујућем делу игре одиграо пасинг шот из бекхенда, судија је показао на аут, он је тражио челенџ и био у праву.

Судија Марија Чичак из Хрватске је одлучила да се понови поен, иако је било јасно да Лоренци не може да стигне ту лоптицу, што је изнервирало Троицког.

"Како се понавља поен кад је био на супротној страни терена. Био је чак тамо“, викао јеТроицки на српском језику показујући на другу страну терена.

Она је покушавала да га убеди због чега је донела одлуку, али је српски играч наставио да је убеђује – чинило се да је био потпуно у праву.

"Је л' знаш шта си урадила? Ниси свесна шта си урадила. Ниси свесна", понављао Виктор.

Ипак, успео је да освојио следећи поен и направи брејк, а потом и сигурно приведе меч крају за пласман у треће коло – 6:3, 1:6, 7:6 (3-7), 3:6, 6:3, док оно што може да радује јесте евидента промена у приступу и понашању Виктора према званичницима на мечу.

Прошле године, српски тенисер потпуно је изгубио нерве у финишу меча с Албертом Рамосом на Вимблдону, који је изгубио са 3-2 у сетовима.

“Фаулт (грешка), фаулт“, узвикнуо је Троицки, а потом отишао по лоптицу како би показао главном судији да њој није остало креча и да није погодила линију.

“Ти си најгори судија на свету“, био је ван себе Виктор.

Рамос је искористио прву меч лопту, а Троицки није успевао да се смири.

“Ужасан си, да ли знаш шта си урадио“, викао је Виктор и поновио да је Торела “најгори судија на свету“.

“Ништа ниси видео, 30 грешака си направио“, говорио је Троицки док је судија силазио са столице, а потом је уследило и “мрш“ на српском.

“Трагично је колико је грешака направио – једна корекција у пет сетова на трави, невероватан податак. Он нема искуства на трави, нема знања ни о чему, само седи у столици, гледа тенис и говори резултат", био је љут Троицки и после меча.

На крају, Виктор је кажњен са 10.000 долара због испада.

И Вимблдон 2015. године, када је испао у осмини финала од Поспишила, Троицки је завршио расправом и ружним речима упућеним судији који је тада направио очигледну грешку.

Виктор: Намерно су нас ставили на терен без 'хок-аја'

Виктор Троицки одао је признање Џереду Доналдсону на победи у другом колу УС опена (7:5, 6:3, 6:3), такође прошле године, али ни тада није био задовољан судијама.

“Било је доста грешака линијских судија. Терен нема ’хок-ај’, мислим да смо намерно играли тамо јер знају да ће ме испровоцирати лако ако буде лоших одлука. Сигуран сам у три катастрофалне одлуке у важним тренуцима – на 4:2 и 15:30 у првом сету, одсервирао сам чист ас, проверио сам траг, видљив је. У другом сету када сам имао шансу да се вратим на 0:30 на његов сервис... Правдао се да су те лопте биле од њега, али рекао сам му да је одрадио лош посао јер ниједном није направио корекцију, а очигледно је да су линијске судије фаворизовале америчког играча“, истакао је он.

Ту је и инцидент из 2013. године, када је доспео у центар пажње, али не због добре игре већ инцидента на дуелу са Ернестсом Гулбисом.

Српски тенисер направио је петоминутни шоу јер је сматрао да је судија Седрик Мурије погрешио када је исправио линијског судију.

Троицки јесте претерао, али у питању је био изузетно важан моменат меча јер је у првом гему другог сета Летонац имао брејк лопту.

На успореном снимку делује да је лоптица закачила линију, линијски судија који је био много ближи од Муријеа није реаговао, па се поставља логично питање због чега је главни то учинио када је у питању била линија која је далеко од његовог видокруга.



Гулбис: Виктор правио циркус

"Када ’откачим’, трудим се да не утичем на играча на другој страни мреже. Нисам извлачио неке посебне закључке из тог прекида. Виктор је откачио и то га је обузело, било му је пет минута да се смири и то после гема. Рекао сам судији: ’Или ће наставити да игра или ће предати. Донеси одлуку. Није проблем када се неко шали и прави циркус, али нека се потруди да то буде кратко“, рекао је Гулбис.

Као најчуднији свакако се истиче инцидент 21. августа прошле године, када се Виктор сукобио са полицајцем који је желео да удаљи Бернарда Томића и њега с терена, док су спаринговали пред турнир у Вашингтону.

У тим тренуцима падала је киша, а према правилима, није дозвољено да играчи буду на теренима док трају падавине.

Српски и аустралијски тенисер нису желели да одустану, али су после инсистирања полицајца морали да покупе ствари и оду. Ипак, мора се истаћи да је Троицки у овом случају апсолутно био у праву, пошто

Светски и домаћи медији осули су паљбу по момку који је познат по сукобима са судијама, без његове стране приче.

Троицки је у разговору за "Вашингтон Пост", открио шта се дешавало тог дана у престоници Сједињених Америчких Држава.

У званичном саопштењу наведено је да је припадник обезбеђења десет минута говорио играчима да напусте терен, али да они нису желели да га послушају.



"Не, он се налази иза ограде и викао – уопште није долазио на терен. Мислим, да нам је десет минута говорио да одемо, добили бисмо објашњење и напустили терен. То је поприлично дуг временски период".

Онда је дошло до непријатног и непредвиђеног сусрета.

"Следећа ствар коју знам јесте да се тај полицајац појавио и кренуо ка мени. Викао је и уносио ми се у лице. Прекинуо сам размену са Бернардом јер је викао на мене. 'Изађи са терена, шта мислиш ко си?', вређао ме је и претио да ће ме ухапсити. Рекао сам му да се опусти и објасни ми зашто виче на мене".

Иако су многи видели само реакцију 30-годишњака из Београда, на снимку се не чује јасно шта је полицајац изговарао.

"Назвао ме је надувенком. Питао сам га да се смири јер не мора да виче на мене. Ако погледате клип, видећете да сам кренуо да напустим терен чим је дошао. Само сам га замолио да ми објасни зашто, јер киша није падала. Не постоји правило да морате да напустите терен, било да пада киша или не. Бернард је такође био изненађен. Није желео да нам објасни ситуацију, а иако нисам рекао нити једну ружну реч, претио је без разлога. 'Желите да вас ухапсим?', поновио је".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар