Додик се не смије крити иза грађана

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику неће значити ништа значајно грађанима овог ентитета, но да за Републику Српску може бити погубно уколико Додик своју политичку судбину поистовијети са политичком судбином Републике Српске.

Република Српска 18.01.2017 | 14:15
Додик се не смије крити иза грађана
"У том случају, Српска би могла да буде у проблему. Видјећемо у наредном периоду да ли ће се Додик крити иза Републике Српске и њених грађана. Сматрам да то не би било добро за положај и статус Републике Српске, јер јој не треба никаква изолација. Надам се да је Додик свјестан у шта може увући Републику Српску, ако буде ишао путем крајњег радикализма", оцијенио је предсједник СДС. 

Он је подсјетио на чињеницу да се СДС и поједини високи функционери ове политичке странке дужи низ година година налазе на црној листи америчке администрације. 

"Имајући у виду кроз шта је својевремено прошао СДС, ми на бази свог искуства можемо да разумијемо ситуацију у којој се Република Српска налази. Желим да подсјетим и на то какав су однос својевремено имали високи представници и према СДС-у и према високим функционерима странке, који су смјењивани и довођени у ситуацију да апсолутно немају право на било какву врсту животне егзистенције. СДС и њени високи функционери прошли су и кроз животни и кроз политички пакао, стога не желимо нити хоћемо да поздрављамо ову ситуацију у којој се налазимо", истакао је Говедарица.

У том периоду, додао је, Додик је оптуживао СДС за угрожавање међународног положаја Републике Српске, уз констатацију да Републику Српску воде у потпуну изолацију. 

"Након толико година, логични закјључак је да би Додик сада сва питања која је својевремено постављао СДС-у морао да постави сам себи", сматра предсједник СДС-а.

Говедарица се осврнуо и на Додиков позив министру спољних послова у Савјету министара БиХ Игору Црнадку да амбасадорку БиХ Морин Кормак прогласи персоном нон грата на територији БиХ. 

"Смијешно је да Додик позива Црнадка да то уради, јер министар спољних послова у СМ БиХ није надлежан за то. Ако су санкције изречене Милораду Додику, амбасадорка Кормак може бити персона нон грата искључиво у његовој кући. С друге стране, ако неко жели да амбасадорку Кормак прогласи персоном нон грата у Републици Српској, то право има искључиво Влада Републике Српске. Не видим зашто Додик у то увлачи министра спољних послова БиХ, који, понављам, није надлежан за то", поручио је Говедарица.

Извор: Агенције

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

Хм

18.01.2017 13:25

Ја једва цекам изјаву Младена Иваница о свему овоме... Он се у посљедње вријеме такмицио са Милорадом Д. у србовању и пркосењу странцима ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

18.01.2017 15:07

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић казао је како није реалан захтјев предсједника ентитета Република Српска Милорада Додика да се америчка амбасадорица у нашој земљи прогласи персоном нон грата.

Name

лијан

18.01.2017 16:05

Сви се ви кријете иза народа мисеви,а лову И гузоваце за себе!све странке сатрати!

Name

цибер

18.01.2017 13:26

Е мој Вукота па зар не видиш да је човјек пуко 100" Него ти омах сазови код себе све предстједнике свих партија у РС и тражи да заједно тражите његову оставку док још није касно Одвући че вас у !=== п ----м-----само да спаси своју гузицу.На крају крајева има написмено да је папир да је луд.(суђење између њега и Босића)

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

18.01.2017 17:19

Како год било драги моји Срби бољег немате(а да је у политици) од Доде.Цувајте га инаце це ва доци Бакир или неки бравар сусјед.Многе сте послали у европске казамате и ниста вам није боље.Нек вам је насрамоту.

Name

Зељко Бањалука

18.01.2017 20:29

Колика је ово стета за свију нас ја неликујем иако сам другацијих политицких увјерења од СНСД-Милорад Додик приватне партије успјесног пријератног сверцера паприка а у рату цигарета. Ово је стета огромна за БиХ и Републику Српску страни инвеститори који су због корупције заобилазили овај дио свијета тек сад це због ЦРНЕ ЛИСТЕ заобилазит. Опозиција има сансу али да буде опозиција без сујете и са визијом има бојкот,градјанска непослусност,због трезорских записа треба ставит тацку на задузивање поготово сто је законом лимитирано а тај лимит давно пробијен. Једино логицно питање је ко зарадјује ЗАДУЗИВАЊЕМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. КО ДОБИЈА ПРОФИТ ТЕ ПРОЦЕНТЕ ОД КАМАТЕ? Има ли ту икога од назовимо опозиционих партија у подјели колаца ако нема онда морају јасно и гласно да мијењају тактику јер досадасња тактика и политика није дала никакве резултате за народ односно градјане само је ЕЛИТИ ДОБРО.

Name

Пале

18.01.2017 13:28

Овај је пукао,залутао у времену и простору

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Пале

18.01.2017 13:54

Дрвосјеца,јеси ли ти несто пио оод јутрос или се блесав инаце????

Name

Пале је пуко

18.01.2017 14:34

И то се види. Сто је најгоре, није дрвосјеца (то је цасно и веома теско занимање), него неки сврсени новопецени дипломац, са купљеном дипломом на неком од бројних Паљанских факултета. Због таквих као он, и имамо политицаре попут Додика. Да нам у помоц не ускоце с времена на вријеме странци, пасли би колективно траву. Мозда и по паљанским лијепим ливадама. А нисмо ни далеко од тога

Name

мислим

18.01.2017 13:30

Нема тај слуха за народ дзабе прицас његов задатак је пљацка о образу или карактеру је исувисно прицати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

18.01.2017 13:33

Паметније у главу несмије НАС повуцу у сукобе задеаи це НАС судбина крај и косова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

18.01.2017 13:34

Захтјев за вандредне изборе И склонити га ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

18.01.2017 13:37

Једино право рјешење објавити рат Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2017 16:53

Хахахаа ни то ме неби зацудило код Додика! Председник је луд 100% има и потврду! Онај из С. Кореје нема потврду бар! Ово нема у цјелом свјету да психицки болесник води дрзаву!

Name

именик

18.01.2017 17:02

Треба први напасти. Идемо браћо.

Name

Вјерни Цлан СДС, будуци

18.01.2017 13:39

Вукота, засто си дозволи да тај став СДС-а (који је инаце исправан) први саопсти Мирко Саровиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2017 15:15

Зато сто има лосе савјетнике и кртице у властитим редовима. А и Саровиц је изрицито тразио да он има есклузиву за ту вијест. Провјерено.

Name

Петар

18.01.2017 13:41

Господине Додика су изабрали грађани Републике Српске и исти ти грађани могу да га смјене, а не никаква америчка амбасада. Ви се немојте крити иза америчке амбасадорке већ господина Додика побједите на изборима у супротном грађани Републике Српске неће излазити на изборе а ви уведите амбасадорикратију у Републици Српској и БиХ и реците српском народу да смо под окупацијом. Лијеп поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме то говориш

18.01.2017 14:06

Видиш ли да су 90% њих тотални идиоти.Превализе и саме партизане из прослог стољеца.

Name

цобер

18.01.2017 14:06

На којим ли си ти дрогама мајке тиПа наравно да су га грађани изабрали ал да им буде боље а не горе,Значи кад је изабран од народа има право сутра да ти забрани да се гријеш.једеш радиш......не разумујием те никако.Промјени дилера што прије уваљује ти смече.

Name

Да Винчи

18.01.2017 14:31

Милорад Додик ће из ове ситуације изаћи још снажнији и јачи. Опозиција је толико слаба да нису у стању ништа урадити. Најбоље да ће гуслар нешто променити. Њега не воле ни у његовом граду.

Name

Петар

18.01.2017 14:37

За Цобера, Знамо ми да предсједник не одговара заговорницима Исламске декларације. Видим да си тај јер ликујеш и не знаш да разликујеш ћ и ч. Каже мехко и тврдо ћ, како меко и тврдо ћ, врати се у школу па онда коментариши.

Name

БЛ КОМУНИСТА

18.01.2017 14:58

Јели га био изабрао народ 2 посланика или га донио НАТО тенк, сада нек га и носи али што даље од нас(Гвантамо или Сибир заболи ме нека ствар за њим).А ви његови дупеувлакачи са њим заједно.

Name

цобер

18.01.2017 16:05

@ЗА ПЕТра По.......... и на твој мозак и на исламску декларацију ја те једно упита па да ти поновим кад си глуп ко к....Значи ако је изабран може до избора радити шта хочеУкинути плате ,смањити пензије забранити вожњу аута ...ово све лупам без везе ал ми је једини циљ да ти кажем да људи на изборима бирају неког да му буде боље а не горе.Ако је ово теби боље да предсједник има санкције ко осталих 191 човје на планети од најјаче силе свијета аферим извињавам се.

Name

ре ПЕТРЕ

18.01.2017 20:34

АМЕРИЦКА АМБАСАДА ГА ЈЕ ИЗАБРАЛА ТИ СИ ПЕТРЕ ПРЕСПАВАО ОВО ВРИЈЕМЕ ИЗГЛЕДА НИСИ ПЕТРЕ ИМАО СТРУЈЕ КАД СЕ ТВОЈ ЉУБИМАЦ ВОЗИО НА ТЕНКУ СФОРА - СФОР ЈЕ АМЕРИЦКИ БИЛО ЈЕ НА СВИМ СВЈЕТСКИМ ТЕЛЕВИЗИЈАМА КАО И ОВА ЦРНА ЛИСТА

Name

XРаy

18.01.2017 13:42

Па пролупо скројз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

18.01.2017 13:42

Да сте опозиција сад би требали да га потјерате да поднесе оставку и да одговара гдје је покрадена РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видиш да стратегишу

18.01.2017 15:10

Опозиција припрема неку нову стратегију а не знају ни они шта хоће...Умјесто да на прољеће изведу народ на улицу

Name

Руицх

18.01.2017 14:20

Дода је пресауго ,видило се да је радио без филтера, цадио је на све стране...Нити је имао филтер измедју мозга и језика... Е није се могао дурат , узвристо, је зино на сав свијет! Клептомак стали сад смјера не огласава се и савјетници су му остали без даха , нису се надали ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

18.01.2017 14:25

Знаци опозиција- под хитно отрезњење, под хитно да се стане у одбрану Републике Српске од Додика, под хитно да се поцне тразити одговор засто смо колективна финансијска и морална (а и свака друга) сиротиња и ко је за то крив. А затим да се опозиција добро протресе и да се надју нови, квалитетни и некорумпирани људи који це поцети да воде ову земљу из глиба ка путу опоравка и економско(и сваког другог) богацења! Ако овај моменат пропустите, писи пропало и у ред за визе, сви....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

18.01.2017 14:29

Срамотна изјава Говедарице...ако сте прави Срби подржите Додика сада...сдс није више онај стари..Радованов...срамота да опозиција ликује Додику због санкција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги БЛ

18.01.2017 15:08

Не ликује нико, а Додик је ликовао, неки тврде и учествовао у прављењу списка, када је Ешдаун смијенио 200 људи, претежно из СДС-а.

Name

Радован ИИИ

18.01.2017 16:36

Процитај текст. У њему све писе. Ваљда ти буде јасно када други пут процитас...

Name

Радован

18.01.2017 18:02

Сдс це издати предсједника Додика за шаку власти..и бих плате

Name

Драго

18.01.2017 14:31

дјеси гуслар

ОДГОВОРИТЕ
Name

ами

18.01.2017 14:48

Е баја кад Америка кихне ти одмах добијес грипу,ниси веровао у то.Али ниста они су те довели они це те и сменити потпуно правилно,само морацес полозити рацуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

18.01.2017 14:57

написао би коментар на поједине политицаре који су из СДСа отисли а данас подрзавају хускаса Додика,па зар нам није препознатљиво да су они водили СДС док се ратовало јер су се тада богатили а данас подрзавају Бају неби ли поново досло до рата како би се поново домогли плиацке али седа с стране коју би Милорад Додик водио .Народе напацени недајмо се увуци у нови рат онај ко је био у рату знаде добро како се у рату пролази .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

18.01.2017 15:01

Оно за ста се ви сви борите су политицки полозаји и лова коју то доноси, а глупи народ мисли да се неко брине о њему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Екипу

18.01.2017 15:13

ја не знам ко је висе тај Додик,па да неком брани да удје у палату у којој се дрзе конференције. То је јавна зграда а не његова приватна куца да избацује како кога хоце и да убацује оне који му пасу. Имају 2 пута посто је сад "довољно пуно" непозељних новинара. Први је бојкот гдје му на пресс неце доци нико или да се организује масован протест испред зграде и да се у исту удје ако не милом онда силом скупа са сругим новинарима. То понављам није Додикова куца нити Додикова дрзава ово није Сјеверна Кореја а право на информисање је загарантовано сваком као и слобода кретања посебно у јавним установама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улт

18.01.2017 15:25

Браво вукота него сагледај добро ситуацију и најбоље би било да ти узмес ствар у своје руке и будес предсједник свих па ако мозе и цитаве Бих поздрав за господина Вукоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсиница цацаиница цаца

18.01.2017 15:33

Напокон добра изјава. Припреми и кази а не одговарај свакоме и у сваком моменту.

Name

Бревис лацоница

18.01.2017 15:26

Смије, може и хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

18.01.2017 15:30

Г. Додик је нај бољи србски цовек после цара Лазара. Немој висе да кога цујем да пруца лосе о њему. Захтхевам од патријахра да насег Милета пресесника прогласи светцем. Колико је он уцинијо за нас народ, нико цисе од њега. За мене и цјели Зворник он је вец сада светац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Мој Пајо

18.01.2017 16:14

сто једес Бакинацке јабуке кад ти скоде ко зна с цим су их прскали,тебе неце спасит нико ако тако наставис,да ти лик пар трулих јабука и одмах светац а то сто хоце и дусу да ти узме да би направио своју моцну империју јос вецом и то са вецим хеликоптером јер овај који има нема столицу за бебе а и слабо тресе воцке

Name

Др

18.01.2017 16:45

Бозе помози овом лудом народу!

Name

Актуелно

18.01.2017 16:23

Ста је са законом о поријеклу имовине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

18.01.2017 18:38

Сто је висе клевета и лази ДОДИК нам је милији и дрази

Name

Остав

18.01.2017 16:30

ОСТАВКА! ОСТАВКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиперион

18.01.2017 16:37

Ви под санкцијама Додик под санкцијама опет вам сто пута боље него обицној раји.Дај и нас мало санкционисите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тип-500

18.01.2017 18:32

Зар си ти још у БиХ, неки кажу да из Новог Сада дајеш изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуслар Говедарица

18.01.2017 18:49

Мевлид зове брата Милорада, да по визу скупа ударимо,па послије да се веселимо

ОДГОВОРИТЕ