Видео: Крај сјајне каријере!

Један од најбољих шпанских фудбалера у новијој историји одлучио да прекине активно играње на крају текуће сезоне. Недостајаће нам!

Фудбал 18.01.2017 | 15:30
Видео: Крај сјајне каријере!
Феноменална каријера "зачињена" трофејима и биографијом на којом му завиде многи!

Ћаби Алонсо, тренутно фудбалер минхенског Бајерна, одлучио је да на крају ове сезоне каже фудбалу "збогом".

Некадашњи фудбалер Ливерпула и Реал Мадрида, репрезентативац Шпаније, који у својој ризници трофеја има... па све што се у фудбалу може освојити, саопштио је управи Бајерна да ће играти до краја сезоне, односно до истека текућег уговора и да ће потом завршити играчку каријеру.

Управа Бајерна је "климнула главом", али и оставила простор ако се 35-годишњи Алонсо предомисли, преносе немачки медији.

Прошле године, Алонсо је наговестио да ће ускоро у пензију.

"Мислим да ће Бајерн бити мој последњи клуб у играчкој каријери. Док моје тело може да издржи потрудићу се да играм на највишем нивоу. И то ће бити у Минхену, јер, реално, мислим да за мене не постоји наредни корак у каријери. Ишао бих у Италију, али немам времена да се доказујем тамо и максимално посветим игри", изјавио је Алонсо за "Марку".

Алонсова играчка каријера траје већ 18 година. Освојио је титуле првака Европе са Ливерпулом (2004/05. - епска утакмица против Милана) и Реал Мадридом (2013/14.).

Са Реалом је био првак Шпаније (2011/12.), освојио је и два Купа Краља, а са минхенским Бајерном је био првак Немачке у две сезоне узастопно (2014/15. и 2015/16.).

Са репрезентацијом Шпаније два пута је био првак Европе, једном светски првак.

Укупно, Алонсо је у каријери освојио 16 трофеја, што са репрезентацијом, што са клубовима у којима је играо! За Реал је одиграо 158 утакмица, за Ливерпул 143, за Реал Сосиједад 114, за минхенски Бајерн 66 (до сада).

Каријеру је почео у Реал Сосиједаду, а 2004. године је прешао у Ливерпул и постао један од најзначајнијих фудбалера тима који је предводио Стивен Џерард. Зенит тог тима било је финале Лиге шампиона против Милана у Истанбулу, које важи за једно од најбоље икада одиграних и виђених (Милан је водио 3:0, Ливерпул се вратио, изједначио на 3:3, пеналима је било 3:2 за енглеске црвене).

Заиста, сјајна каријера!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар