Пријатељска: Партизан ефикасан по снијегу!

У првој контролној утакмици током припрема, Партизан победио БСК из Борче 6:1. Партизан почео силовито: Одмах шест комада, биће добар тандем Ђурђевић - Тавамба!

Фудбал 18.01.2017 | 13:30
Пријатељска: Партизан ефикасан по снијегу!
Помоћни терен стадиона Партизана, познат по имену "Блатуша", данас је био потпуно под снегом, али су и у таквим условима играчи црно-белог тима били ефикасни.

Партизан је победио БСК из Борче 6:1 (3:1) у првој припремној утакмици, пред одлазак у Словенију.

Распуцао се Партизан у првој провери у новој години. Сви његови нападачи који су данас добили шансу, оставили су добар утисак, четворица су постигла голове, а пети наговестио да би могао да буде добро појачање. На дебију Леандреа Тавамбе, црно-бели су на контролном мечу на снегом прекривеном терену испод Јужне трибине стадиона у Хумској 1 савладали прволигаша БСК из Борче - 6:1.

Тамо где је стао на крају прошле сезоне, наставио је Урош Ђурђевић, који је после лепих акција по левом крилу два пута матирао голмана БСК-а Шегавца и тако поништио иницијанло вођство које је гостима донео Киковић, већ у четвртом минуту. Иако су тек неколико дана провели заједно на тренинзима, делује да би Ђурђевић и новајлија Тавамба могли да представљају добар тандем у нападу Парног ваљка. Поготово што је снажни Камерунац оставио утисак фудбалера који разуме игру и не либи се да упошљава саиграче.

Два гола за Партизан дао је Урош Ђурђевић (24. и 34. минут), а по један Марко Јевтовић (37.), Ален Стевановић (56.), Валери Божинов (60.) и Ђорђе Јовановић (78.). Борчанци су повели у 8. минуту, преко Киковића.

Од старта је играо Леандре Тавамба, новајлија у нападу црно-белих, који је оставио баш онакав утисак какав је и најављивао спортски директор Ивица Илиев - јак, стамен. Други нови играч, леви бек Мохамед ел Монир, није био у протоколу за меч.

Баш као што је Илиев и најавио Тавамба и Ђурђевић ће чинити стартни нападачки тандем у наставку такмичарске сезоне, наравно, ако се нешто не промени до почетка.

У другом полувремену заменили су их Божинов и млађани Ђорђе Јовановић (обојица су дали по гол).

Партизан је меч почео у овом саставу:

Кљајић - Вулићевић, Миленковић, Ћрковић, Богосавац - Јевтовић, Урош Дамјановић, Ђуричковић, Михајловић - Ђурђевић, Тавамба.

Играли су још: Немања Стевановић, Радин, Милетић, Остојић, Страхиња Бошњак, Саша Марјановић, Ален Стевановић, Ђорђе Јовановић, Божинов, Евертон и Марко Јанковић.

Новинари су приметили и Леонарда, који се вратио у Београд из Бразила, али није играо.

БСК је играо у саставу: Шегавац, Антонијевић, Тодорић, Цветковић, Маринковић, Киковић, Јокић, Гојковић, Жерађанин, Балетић, Џугурић. Клупа: Богдановић, Ванчаговић, Обрадовић, Пађен, Фуртула, Малиџан, Мачковић, Јанковић, Аћимов, Дабић).

Од четвртка, 19. јануара, Партизан се сели у Порторож, где ће бити до 26. јануара и тренираће на стадиону Копра. У Словенији ће Партизан одиграти две утакмице - 22. јануара против Копра и против Горице 25. јануара.

Потом следи повратак у Београд, а након три дана, одлазак на други део припрема - на Кипар (29. јануара). Црно-бели ће остати све до недељу дана пре почетка првенства и одиграће 5 утакмица (пољска Корона, литвански Атлантас, софијски Левски, Апоел или Аполон и Урал из Русије у генералној проби).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар