АО - Лајовић: Не знам ни да ли сам 10 поена узео на Цонгин сервис!

Српски тенисер Душан Лајовић није незадовољан наступом на Аустралијан опену, упркос поразу у другом колу од Жо-Вилфрида Цонге.

Тенис 18.01.2017 | 16:45
АО - Лајовић: Не знам ни да ли сам 10 поена узео на Цонгин сервис!
Лајовић је изгубио од Цонге са 6:2, 6:2, 6:3 за нешто више од 100 минута и сада ће остати само у дубл конкуренцији са Виктором Троицким.

„Боље је сервирао, то му једно од највећих оружја. Тим ударцем је направио разлику, имао сам неколико шанси, али их нисам искористио. Било је тешко због ветра, он се боље снашао и опустио се када је повео. Код оваквих играча је најважније искористити прилике јер они их не дају много. Задовољан сам игром у оба меча, али сам могао агресивније да сервирам“, рекао је Лајовић.

Француз је уписао чак 15 ас удараца у само 13 гемова у којима је имао почетни ударац.

„Не знам ни да ли сам узео 10 поена на његов први сервис. Веома је тешко играти против играча који тако добро сервира. Обично се добри сервери не крећу баш најбоље, што код њега није случај јер је и са основне линије изузетно опасан. Успео сам да га брејкнем, имао још неколико шанси и није немогуће одузети сервис таквог играча, само је потребно бити стрпљив. Такође, битно је да чуваш свој сервис“, додао је српски играч.

Лајовић је имао спремну тактику за фаворизованог противника, али није успео да је спроведе.

„У глави имаш тактику коју желиш да примениш. На пример, Цонга има одличан форхенд, посебно из инсајд-аут позиције. Тактика је наћи му бекхенд или га једном отворити на форхенд, па онда напасти на бекхенд. На терену је много теже остварити него у глави“, закључио је Лајовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар