Ф1: Крај саге о Ботасу - Хамилтон је добио колегу!

Место Нико Розберга у Мерцедес АМГ Петронасу преузима Валтери Ботас, досадашњи возач Вилијамса.

Остали спортови 19.01.2017 | 09:45
Ф1: Крај саге о Ботасу - Хамилтон је добио колегу!
Знало се, али није било уговорено, да би тек сада стигла и званична потврда да Валтери Ботас преузима место Нико Розберга у Мерцедес АМГ Петронасу. Тото Волф , први човек шампионске екипе је све лепо уговорио са Клер Вилијамс, али је на крају морао да се одрекне менаџерског односа са Финцем. Такав потез био је неопходан. Немац због сукоба интереса није смео да остане Ботасов менаџер, јер таква су правила најбржег тима Ф1 циркуса.

Што се тиче Клер Вилијамс, ни она није изгубила ништа. Напротив, она је сласно профитирала на трансферу, а и вратила је Филипе Масу из пензије. Бразилац је „у нафталину“ провео свега два месеца, па се никако не може рећи да се улежао или изгубио на такмичарској кондицији.

„Веома сам узбуђен и усхићен развојом догађаја. Мислим да ће ми бити потребно одређено време како би схватио шта се заправо десило. За мене ово је остварење сна, јер ћу возити за тим са великом историјом“, рекао је Валтери Ботас, нови члан Мерцедес Петронаса и изразио своје дивљење због како каже, велике шансе и улоге која му је додељена.

„Срећан сам што ћу бити део Мерцедеса и хвала им што су препознали мој потенцијал. Сви су ме лепо примили, а у наредних пар дана очекује ме доста састанака. Што се тиче Дајмлеровог мотора, њега баш добро познајем, али пуно тога је различито на болиду. Због тога ће ми требати и неко време да се навикнем на болид“ закључио је Валтери Ботас који је последњег дана старе године посетио Дајмлерове погоне и разгледао све оно што је гигантски тим осмислио као добродошлицу за новог члана сребрног колектива.

Важно је рећи и да нови колега Луиса Хамилтона до сада има забележених девет подијума и да је од 2013. године члан каравана Формуле 1. Ботас се сматра талентованим, али и јако стабилним, односно никако хазардерски настројеним такмичарем.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар