Само ХСВ овако расипа паре!

За позајмицу повређеног штопера 2.000.000 и дрес са бројем девет! А није договорена његова куповина на крају сезоне...

Фудбал 20.01.2017 | 09:00
Само ХСВ овако расипа паре!
Нови почетак за Хамбургер и Киријакоса Папдопулоса. 

Снажни штопер Леверкузена и званично је комплетирао вечерас селидбу у редове некадашњег шампиона Европе на позајмицу до краја сезоне. За овај посао Диносауруси ће одмах издвојити 2.000.000 евра, који припадају Бајеру из Леверкузена, а уз то ће му плаћати и трећину годишње зараде.

У редовима дављеника у Бундеслиги овај штопер носиће дрес са бројем девет.

Пападопулос је стигао у Хамбург из редова Лајпцига, у којем се није прославио на позајмици током јесени, а одиграо је само 34 минута. У табору најпријатнијег изненађења у Бундеслиги повредио је колено, а у новембру је и оперисао лигаменте, после чега се вратио на терен тек почетком јануара.

Током тренинг кампа Лајпцига у Шпанији тренирао је, кажу, без проблема, али се очкује да ће кроз две недеље ваљда бити потпуно фит да се стави на располагање тренеру Маркусу Гиздолу. Управо је искусни стратег био главни иницијатор ангажовања Пападопулоса, којег је тренирао у Шалкеу, клубу у чије је редове Пападопулос дошао у лето 2010. године из Олимпијакоса.

Грчки репрезентативац који носи симпатичан надимак - Бикчић, после Шалкеа је прешао у Леверкузен у лето 2014. за 6.500.000 евра, а након позајмице у Лајпцигу требало је следећег лета трајно да се пресели у источну Немачку. Грк ће, занимљиво, остати у Хамбургеру на позајмици само до краја сезоне, а клубови се нису договорили око евентуалног откупа на лето.

Киријакос Папдопулос је друго појачање Хамбургера ове зиме, после искусног штопераМергима Мавраја који је стигао из Келна за 1.800.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар