АО (Ж) - 1. дан: Први шок - оде Халеп! И Кербер се мучила!

Први меч - прво изненађење - Халепова почишћена са РЛА! Американка Шелби Роџерс елиминисала је четврту тенисерку терена Симону Халеп са Аустралијан опена резултатом 6:3, 6:1 и то на отварању централног терена. Кербер се беспотребно мучила на старту! Немица Анђелика Кербер осцилирала је у првом мечу на Аустралијан опену, али је победом кренула у одбрану титуле у Мелбурну.

Тенис 16.01.2017 | 13:15
АО (Ж) - 1. дан: Први шок - оде Халеп! И Кербер се мучила!
За сат и 15 минута игре на Род Лејвер арени Румунка је допустила ривалки чак 11 брејк лопти из којих су створена четири брејка, а први гренд слем сезоне је само потврдио колико је Халепова у лошој форми.

Румунка од тријумфа у Монтреалу летос није забележила озбиљнији резултат, а да нешто дефинитивно не ваља било је јасно на самом почетку меча са Роџерсовом.

Климави уводни гемови су више послужили Американки да нађе ритам него Халеповој да наметне свој. Убрзо је на семафору писало 5:2, и већ тада је мирисало на изненађење.

Изгубљен сет није тргао фаворита на овом мечу, а брза два брејка у наставку су цементирали њену судбину на АО.

Додуше, нефер би било рећи да је пасивна игра Халепове једини узрок оваквог резултата, јер је Шелби Роџерс пружила публици шансу да бар са једне стране мреже гледа веома добар тенис, дубоке и прецизне ударце, који би намучили играчицу у много бољој форми од Румунке.

Кербер се беспотребно мучила на старту! Немица Анђелика Кербер осцилирала је у првом мечу на Аустралијан опену, али је победом кренула у одбрану титуле у Мелбурну.

Немица је савладала Украјинцу Лесју Цуренко 6:2, 5:7, 6:2, после два сата игре, иако је сервирала за меч у другом сету.

Кербер је рутински крчила пут ка победи у првих сат времена, деловало је да ће без икаквих проблема добили Цуренко, али Украјинка неочекивано стиже до "рибрејка" на 5:4 за Немицу, те користи тај моментум и новим брејком добија други сет.

Већ у трећем није имала снаге за потпуни преокрет, Кербер понавља ниво игре из првог сета и са два брејка у низу решава меч.

Кербер ће у другој рунди АО играти са земљакињом Карином Витхеф, 89. тенисерком света, која је у првој рунди била боља од Јапанке Ери Хозуми, 214. на WТА листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар