Да ли је то Пеп отписао Сити из борбе за титулу?!

Стручњак на клупи Манчестер ситија признао да је разлика између његовог тима и Челсија прилично велика. Без обзира на све - није потпуно незадовољан игром свог тима.

Фудбал 16.01.2017 | 13:00
Да ли је то Пеп отписао Сити из борбе за титулу?!
У октобру четири гола од Барселоне, у децембру од Лестера, а у јануару од Евертона.

Фудбалери Манчестер ситија "прегажени су" на гостовању на "Гудисон парку" (4:0), пошто је екипа Роналда Кумана, иначе Гвардиолиног бившег саиграча, одиграла врло паметан меч и знала како да искористи бројне недостатке у игри "грађана" које читаве сезоне краси ужасна одбрана.

У томе предњачи Клаудио Браво, голман који је ове сезоне забележио више примљених голова него одбрана, али и скупо плаћени Џон Стоунс кога одликују несигурне интервенције.

Овим поразом, већ петим у сезони, Манчестер сити је ближи седмом месту и Евертону (9 бодова разлике) него лидеру шампионата - Челсију (10 бодова).

Упитан да ли је та разлика превелика и да ли је Сити већ сад далеко од титуле, Гвардиола каже:

"Да... Десет је баш много бодова".

Гвардиола је у изјави након сусрета рекао да је поручио својим играчима да се "уједине" и да до краја сезоне не мисле на табелу – већ само на меч који следи.

"Рекао сам својим играчима да морају да буду позитивни након овог меча јер су урадили неке фантастичне ствари током ове сезоне, а постоји много разлога због којих нисмо добили оно што смо заслужи. Знам да је ово ужасна ствар за њих... Створили смо толико шанси, али нисмо дали гол", истакао је Пеп.

За разлику од њих Евертон је своје шансе користио и постигао је четири гола из пет шутева.

"На крају сезоне ћемо проценити каква је била наша игра, какви су играчи, а какав је тренер".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар