У НАТО се силом увлаче БиХ, ЦГ...

Секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев сматра да је постављен сталан курс за даље проширење НАТО-а, у који се силом увлаче Црна Гора, Македонија и БиХ, а наставља се и распоређивање елемената глобалног система противракетне одбране САД у Европи.

Регион 15.01.2017 | 17:14
У НАТО се силом увлаче БиХ, ЦГ...
Он је истакао да курс америчког предсједника Барака Обаме не само што је одбацио руско-америчке односе далеко уназад, већ је умногоме дефинисао правац сарадње Русије са НАТО-ом и ЕУ у посљедњих неколико година и да се то не завршава само антируском реториком.

"Консолидовани напори Запада, између осталог, усмјерени су на подривање процеса интеграције уз учешће наше земље, девалвацију идеје `руског свијета` у цјелини, што угрожава безбједност не само Русије, већ и једног броја земаља", рекао је Патрушев за "Руску газету".

Патрушев је навео да се са избором Доналда Трампа за предсједника САД не може говорити о фундаменталним промјенама у руско-америчким односима. "Не гајимо илузије о скором слабљењу мјера стратешког одвраћања Русије", додао је он.

Он је рекао да је Русија спремна за рад са САД на обнови сарадње на основу равноправности и узајамног поштовања, као и да очекује да ће 2017. године Русија успјети да успостави конструктивне контакте са САД у борби против међународног тероризма.

Према његовим ријечима, одређени простор за конструктивну сарадњу са САД отвара се у области борбе против тероризма, информационе безбједности и у неким другим областима, преноси "Спутњик".

Патрушев сматра да је Русија допринијела доношењу важних резолуција усмјерених на борбу против групе такозване Исламске државе и других терористичких организација, као и финансирање тероризма.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Србо

15.01.2017 16:32

БиХ је практицки вец у НАТО-у... Истина, папира јос нема...Али ко јос за то пита..НАТО је досао и ту намјерава остати... Нико није Русији признао Крим...Али она је тамо И тамо це остати.. Тако то данас иде ..ко први улети, његово..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Србо

15.01.2017 18:18

Занимљиво размишљање, многи не знају а тај податак неки намјерно крију, закон о ОС БиХ јасно каже да ОС БиХ иду према НАТО-у. Наши војници већ одавно иду у војне мисије које су под окриљем НАТО-а, годинама већ. Нити један српски члан предсједништва није стопирао такву одлуку, зашто? Ц.Гора је већ НАТО, то је завршена прича, Албанија НАТО, и Македонија иде у НАТО. БиХ иде према НАТО-у, тај процес је давно започет и то је незаустављиво.

Name

Милан

15.01.2017 16:41

Босна и Херцеговина нема избора него постати цланица НАТО и ЕУ све друго је пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЦУК ЕУ! ФЦУК НАТО!

15.01.2017 16:49

Ја мислим да Додо намјерно прави срање у задње вријеме како би увео НАТО на мала врата у Републику Српску из опет з,јебао вољу народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

све

15.01.2017 17:33

Наравно Додик све ради по налогу НАТО-а и међународне заједнице. Остало је забава за будале а којих имамо 70% !!!!!!!

Name

јоксим

15.01.2017 17:44

Да си ти зив и здрав НАТО је вец одавно у РС!!!. Па ко је оно у октобру имо вјезбе са бојевим гадјањем на Мањаци која је ако се не варам у РС. Истине ради, НАТОИ је лани имо вјезбе и на Гламоцу који је у Федерацији, али бар они у Федерацији не кукају на НАТО ко ми него су се помирили

Name

ФЦУК ЛГБТ!

15.01.2017 17:54

Јос да ико има м.да да провјери његов родослов све би нам било јасније! Његов, Зељкин (зенски род, ако је), Тегелтијин... За Радмановица знамо да ради све како му зена казе!

Name

Додо

15.01.2017 17:59

Само мало да си ми близе гадјо би те овом златном полугом.

Name

тузна реалност

15.01.2017 21:03

Кад се постане сиротиња онда није висе битан ни НАТО ни Русија. Сиротињи је то свеједно, она зели само једно: бољи зивот!

ОДГОВОРИТЕ