Партизан: Вучић нам је помогао, играћемо Европу!

Европска фудбалска унија (УЕФА) данас је објавила на сајту одлуку да Партизан буде избачен из Европе ако у наредне три године избори пласман у неко од европских такмичења. Партизан тврди: "Играћемо Европу!"

Фудбал 11.01.2017 | 18:30
Партизан: Вучић нам је помогао, играћемо Европу!
Пре само два дана, председник Партизана Милорад Вучелић је, поздрављајући фудбалере на почетку припрема, пожелео да изборе пласман у неко од европских такмичења.

Међутим, над Хумском се надвио црни облак звани УЕФА и дугови.

Европска фудбалска унија (УЕФА) данас поподне је на свом сајту објавила дисциплинску одлуку, односно одлуку свог тела које се бави контролом финансијског пословања клубова (ЦФЦБ) у којој се истиче да ће Партизан "бити избачен из Европе" ако у наредне три сезоне буде изборио пласман у неко од европских такмичења.

Дакле, ако, рецимо, ове сезоне избори пласман, неће моћи да игра. Или ако ове не избори, а наредне то успе, онда неће играти у сезони 2018/19.

Ово све због "кршења финансијског фер-плеја" у пословању клуба.

У међувремену, Партизан је на свом сајту објавио саопштење, под називом: "Партизан ће играти Европу".

Ево целог саопштења:

"Поводом  информација у вези са казном која је изречена Фудбалском клубу Партизан од стране надлежног органа УЕФА за финансијску контролу клубова, Управни одбор Фудбалског клуба Партизан обавештава јавност да ће, у току сутрашњег дана, бити измирене све финансијске обавезе према клубовима повериоцима у износу од 370.000 евра, а по захтеву УЕФА.

Неизмирене пореске обавезе, које се помињу у неким медијима, регулисане су званичним репрограмом који је, у међувремену, већ службено достављен надлежним органима УЕФА.

Проблеми у којима се нашао Фудбалски клуб Партизан, решени су уз свесрдну и свеобухватну помоћ државних органа и Владе Републике Србије на челу са њеним председником, господином Александром Вучићем.

На том опсежном залагању су искрено захвални управа ФК Партизан и црно-бела спортска јавност".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар