Мјештани Иванице блокирали границу

Мјештани повратничког српског насеља Иваница у Федерацији блокирали су јутрос гранични прелаз између Босне и Херцеговине и Хрватске у знак упозорења, пошто у тој Мјесној заједници већ седам дана нема струје, воде, ни телефонских коминикација, али ни реакције надлежних да отклоне квар.

Босна и Херцеговина 11.01.2017 | 18:09
Мјештани Иванице блокирали границу
Мјештани Иванице, повратничког српског насеља у федералној општини Равно, блокирали су возилима гранични прелаз на Иваници пошто страхују за дјецу и старе, који већ седам дана живе у немогућим условима. Проблем је настао због пада стуба, услијед чега је нестало струје, потом воде и телефонских комуникација.

“Далековод који је за Дубровник пао обновили су људи из Требиња и били спремни да обнове и овај наш, али ови из Равног су рекли да то није њихова надлежност, тако да смо седми дан без струје, а када немамо струју аутоматски немамо ни воду. Попуцале су и цијеви по кућама, немамо телефонске линије, јер не ради репетитор".

"Ово је у посљедњих пар години трећи Божић који смо дочекали без струје, да ли је случајно или намјерно ми то не знамо, али тако је. Јуче, када сам обавјештавао људе, нашао сам човјека који има 93 године скоро замрзнутог. Дјеца и страији људи су се разболели и доста становника је одселило са Иванице, јер немају услове за живот”, каже Александар Миличевић, мјештанин Иванице.

“Како живимо, немамо струје, за сат неће бити ни пута, вода се заледила, телефона нема пет дана. Овдје је као на мјесецу”, истакао је Драган Мисита из Иванице

Да ствар буде гора, мјештани тврде да су се одмах обратили надлежним службама „Електропривреде Хрватске заједнице Херцег Босна“ Мостар и тражили да им ријеше проблем, али нико није реаговао.

Такав однос према њима је, како каже Миличевић, само зато што њихови представници у општини Равно, одборници СНСД-а, не живе с њима и не дијеле исту судбину, као и да због њих Мјесна заједница не ради годинама, нити има предсједника.

„Из Општине Равно јуче су били само поштари који су донијели рачуне за струју. Ниједан предстваник власти не живи на Иваници и не дијели судбину нашег народа, него живе у Дубровнику или Требињу. То је највећи проблем”, додао је Миличевић.

Због нестанка струје и гранична полиција, умјесто у контејнерима, посао обавља из возила и нема приступ бази података. На терену смо затекли раднике "Електромонтаже" из Тузле који нису жељели да стану пред камере јер, како кажу, само су анагажовани да ријеше проблем, а то очекују да ће бити до сутра послијеподне.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РС

11.01.2017 17:46

Па зар није Додо ургиро код Цовица, па они су ипак јарани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

11.01.2017 18:10

Жалосно, свака част и кад вам испуне захтјеве останите ту 10 дана да им не падне на памет да нас игнорису. На крају нису Додику укинули све услове за живот ипак су то људи и комисије.

Name

Кики

11.01.2017 20:31

Људи моји видите да је мецава. Грудвајте се пар дана,санкање,сњеско бјелиц и тоо..док сунце не загрије.Манте се кукања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

12.01.2017 07:33

Ко вам је изабрао те одборнике ? Погледајте један другог у оци и питајте свако сваког за кога је гласао , нема вас милион у селу . Ј... вас СНСД гдје год стигне.

ОДГОВОРИТЕ