ФИБА ЛШ: Ко, поред храброг Партизана, иде даље?

Кошаркаши Партизана НИС су победом у Белгији, оствареном 'са пола тима' обезбедили наставак такмичења у ФИБА ЛИги шампиона.

Кошарка 10.01.2017 | 23:10
ФИБА ЛШ: Ко, поред храброг Партизана, иде даље?
'Црно-бели' ће се у последња два кола борити за прво место у групи или позицију два која би их водила право у осмину финала.

Пет победника група иде у осмину финала, још три другопласиране екипе такође, а осталих 16 учесника нокаут фазе такмичења ће се борити за још осам места.

Део где ће после по једне утакмице на теренима оба ривала бољи пролазити креће 7. фебруара, а осам бољих ће стартовати три недеље касније.

Партизан је после несрећног пораза од Динама Сасари у Београду, крајем новембра, имао скор 3-4, али је Џикићев тим од тада везао пет победа, а две, можда и кључне, остварио је десеткован, у Пољској против Зјелоне Горе и у Белгији.

И ако не прођу директно у осмину финала, 'црно-бели' ће до почетка друге фазе, 7. фебруара, комплетирати редове па би се могли назвати и једним од тимова који могу до завршнице.

Два кола пре краја такмичења по групама екипа Александра Џикића је једини некадашњи шампион Европе који је обезбедио пролаз, италијански Варезе је елиминисан, загребачка Цибона је ближа селдиби у ФИБА Куп Европе.

Поред 'црно-белих', у другој фази ФИБА Лиге шампиона играће сигурно и француски клубови Монако, ЛеМан, АСВЕЛ и Стразбур, турски Банвит, Каршијака и Бешикташ, италијански Авелино, грчки АЕК и Арис, чешки Нимбурк, немачки Олденбург и Лудвигсбург, а за још десет места борба ће трајати до последњег кола.

Други представник Србије, Мега Лекс, без изгледа је да прође даље али може у Куп Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар