Енигма Ђентиле - које су опције? Од Бајерна до НБА!

Кошаркашком пијацом почеле су да круже разне приче...

Кошарка 09.12.2016 | 10:45
Енигма Ђентиле - које су опције? Од Бајерна до НБА!
Попут грома из ведра неба одјекнула је информација на званичном сајту Арманија да се клуб опрашта од понајбољег играча Алесандра Ђентилеа и да ће италијански шутер отићи на позајмицу до краја сезоне.

И даље нису познати разлози овакве одлуке италијанског шампиона, али претпоставља се да је у питању сукоб са тренером Јасмином Репешом. Било како, италијански репрезентативац је у потрази за новом средином, а према појединим причама - Ђентиле има неколико опција на располагању. 

Као најреалнија наводи се останак у Евролиги. Међутим, угледни милански дневник Газета дело Спорт наводи да је пред Ђентилеом могућност да оде и у НБА, али и да појача редове минхенског Бајерна, који са клупе води српски селектор Александар Ђорђевић. 

У дну насловне стране Газета преноси вест која је висила у ваздуху већ неколико недеља:"Милано - Ђентиле, сад је развод".

Лист пише да би Ђентиле могао да заврши на позајмици у неком од клубова који игра Евролигу, а да су у првом плану Бамберг, Панатинаикос, Фенербахче и Барселона. Међутим, каталонска новина Мундо Депортиво тврди да је Барса већ одбила могућност да узме Ђентилеа, док Турци јављају да се Фенербахче премишља и да ће вероватно рећи -НЕ. 

Као највећи кандидати наводе се Бамберг, где би Ђентиле сарађивао са сународникомАндреом Тринкјеријем, али и Панатинаикос, који је у потрази за једним квалитетним шутером. 

Међутим, Газета открива да је у оптицају и Бајерн, али питање је да ли Ђентиле има амбицију да наступа у Еврокупу.

С друге стране, поједини медији тврде да је Ђентиле заинтересован да оде у НБА. Права на његов преоокеански уговор држи Хјустон. 

Алесандро Ђентиле је ове сезоне у Евролиги одиграо девет утакмица у Евролиги и просечно је бележио по 11 поена, три скока и две асистенције, уз једну украденлу лопту. У Арманију је већ пет година, а претходно је наступао за Бенетон из Тревиза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар