ЕЛ - Атомска кошарка: Прштало у Виторији, Спанулисових 15 асистенција!

Ипак, Василис није оборио рекорд Евролиге који држи Јовић са 19 завршних додавања!

Кошарка 28.10.2016 | 10:15
ЕЛ - Атомска кошарка: Прштало у Виторији, Спанулисових 15 асистенција!
Фантастичан меч у Виторији! Олимпијакос је успео да слави на тешком гостовању против Басконије с 95:90, а меч је обележио Василис Спанулис који је уписао 15 поена и 15 асистенција.

Ипак, то није рекорд Евролиге јер њега држи плејмејкер Црвене звезде Стефан Јовић који је на гостовању Бајерн Минхену пре годину дана имао чак 19 асистенција.

Да га Јанис Сфаропулос није држао ван игре скоро целу последњу деоницу можда би Спанулис припретио Јовићевом рекорду. Василис је само у првих 10 минута имао седам асистенција. Ипак, Спанулис је постао други најбољи асистент икада у Евролиги -  прескочио је Теа Папалукаса, сада их има 984, а испред њега је Димитрис Дијамантидис са 1255.

Ток меча је био такав да су се противници међусобно држали на пристојној дистанци и нису имали шансу да се одвоје. У последњој четвртини боље је почео Олимпијакос. Тројке су погодили Мет Лоџески, Ерик Грин и Данијел Хекет и одвојили су црвено-беле из Пиреја на осам разлике мало више од пет минута пре краја.

У последњем минуту Басконија је пришла на три поена разлике, али су играчи домаћег тима све промашили када је било најважније. Ерик Грин је то казнио на пола минута пре крај. Узео је лопту и дао тројку с којом је решио меч.

Најефикаснији у тиму Басконије био је Торнике Шенгелија са 20 поена, а у црвено-белом дресу поентерски се највише истакао Манцарис са 17 поена.

Виђен је фантастичан меч, препун добрих кошева и динамике. Све што желите од кошарке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар