Откривена тајна! Ево зашто Грујић није прешао у Челси - фактор Мурињо!

Марко Грујић је у трансферу вредном шест милиона евра у јануару из Црвене звезде прешао у Ливерпул, али је у зимском прелазном року могао да заврши и у Лондону. Дуго је био на радару Челсија, али до договора није дошло због неизвесне судбине Жоза Муриња на "Стамфорд бриџу"!

Фудбал 27.10.2016 | 17:00
Откривена тајна! Ево зашто Грујић није прешао у Челси - фактор Мурињо!
Два енглеска великана су била свесна потенцијала Марка Грујића, па су се жестоко борила за његов потпис. Имали су јаке адуте у својима редовима, а то су два харизматична тренера. На једној страни је био Јирген Клоп, а на другој Жозе Мурињо.

Битку за талентованог везисту је добио Немац на клупи Ливерпула, и то само због сигурнијег статуса. Наиме, Грујићев трансфер у Челси је отпао управо због Мурињове неизвесне судбине на клупи "плаваца" проузроковане кризом резултата, због које је Челси био у средини табеле.

Грујићев прелазак на "Стамфорд" је дефинитивно отпао када је крајем децембра Португалцу Роман Абрамович уручио отказ. Ту кризу у Челсију је искористио Јирген Клоп, који је телефоном звао младог Београђанина и убедио га да се пресели у Ливерпул.

Тадашњи фудбалер Црвене звезде је у зимском прелазном року потписао за "црвене", који су га до краја сезоне оставили у редовима црвено-белих како би Грујић испунио сан и освојио титулу.

Млади и потенцијални "А" репрезентативац Србије од почетка сезоне је на располагању Клопу и одиграо је два меча у Лига купу. Посебно је био инспиративан против Тотенхема, када је асистирао Стариџу код првог поготка. Грујић је одлично играо и у припремном периоду, али у Премијер лиги шансу добија на кашичицу.

Он је прошао све млађе репрезентативне категорије, а прошле године је са омладинцима освојио злато на Светском првенству на Новом Зеланду.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар