Саутгејт остаје на клупи Енглеске?!

Гарет Саутгејт би могао да постане селектор Енглеске трајно, чак и ако не буде имао много успеха у наредне две утакмице.

Фудбал 28.10.2016 | 10:00
Саутгејт остаје на клупи Енглеске?!
То је рекао први човек Фудбалског савеза Енглеске (ФА) Мартин Глен

Саутгејт је у септембру постављен за привременог тренера након одласка Сема Алардајса. Он је требало да води тим у прве четири утакмице, а то је већ урадио у две, са учинком од победе и ремија.

Енглеска сада игра две утакмице код куће - 11. новембра против Шкотске у квалификацијама и четири дана после тога пријатељску са Шпанијом. Многе кладионице у Енглеској предвидјају да је он главни фаворит за преузимање функције.

"Добио је тим на четири утакмице, до меча са Шпанијом средином новембра. После тога нема утакмица до марта (против Немачке), тако да имамо времена да размислимо. Гарет је валидни кандидат. Познаје медјународну поставку, радио је сјајно са младом репрезентацијом и хоће то да пренесе на сениоре. Чак и ако не буде сјајан у следеће две утакмице, опет ће бити добар кандидат. Не оцењује се тренер на основу две утакмице",рекао је Глен за Скај спортс.

Председник ФА признао је да су националне селекције Енглеске последњих година имале проблеме са притиском на летњим турнирима. На Светском првенству 2010. екипа је остварила само једну победу у четири меча, док је у Бразилу четири године касније била последња у групи.

Енглеска је овог лета победила у само једној утакмици на Европском првенству, а онда је у осмини финала испала од Исланда.

"Енглеске репрезентације су сада технички боље него икада раније, али фали нам карика која недостаје. Када играчи обуку национални дрес, често не пружају партије као у клубовима. То је нешто око идентитета тима. Велс и Исланд су били добри на Еуру зато што су хтели да играју, а нама треба неко ко ће то да створи. Зато желимо да нови селектор буде ту на дуже стазе", рекао је Глен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар