ШПА: Еибар испустио 3:0, Еспањол извукао бод! Барса с пенала до побједе на Местаљи!

Фудбалери Еспањола и Еибара одиграли су нерешено 3:3 у Барселони у првом суботњем мечу деветог кола шпанске Примере. Екипа Барселоне савладала је Валенсију у узбудљивом мечу на Местаљи, голом Лионела Месија из пенала у 94. минуту – 3:2 (1:0).

Фудбал 22.10.2016 | 19:15
ШПА: Еибар испустио 3:0, Еспањол извукао бод! Барса с пенала до побједе на Местаљи!
Домаћи тим је до вредног бода стигао у судијској надокнади времена.

Еибар је прокоцкао три гола предности стечена у првом полувремену, поготке су постигли Енрих и Кике, а помогао им је и Рејес аутоголом.

Ипак домаћи су успели да се врате у игру головима Переса и Пјатија средином другог полувремена, да би потом остали са играчем мање у 84. минуту, јер је други жути картон зарадио Каиседо. Ипак, Еспањол је успео да се докопа бода у самом финишу сусрета преко Баптистаа.

Еспањол је везао трећи реми, али и даље се налази надомак опасне зоне са само осам освојених бодова, док је Еибар на осмом месту са 12 бодова.

Екипа Барселоне савладала је Валенсију у узбудљивом мечу на Местаљи, голом Лионела Месија из пенала у 94. минуту – 3:2 (1:0).

Ајмен Абденур оборио је Луиса Суареса, а Аргентинац успео да савлада специјалисту за једанаестерце на голу 'Слепих мишева' Дијега Алвеса за тријумф свог тима.

Гледали смо сјајан фудбал у Валенсији, пун преокрета, шанси и узбуђења на обе стране, па не би било незаслужено ни да је сусрет завршен без победника, или победом домаћина.

Барса је повела у 22. минуту, такође преко Месија, али се мора истаћи да је главни арбитар, заједно са помоћником направио велику грешку јер је Суарес, који се налазио у офсајду, заклањео поглед голмана домаћина.

Гости су до полувремена имали још неколико одличних прилика да дуплирају предност, али је Алвес сваки пут правио невероватне параде, док се Марк-Андре тер Стеген истакао у последњим тренуцима игре зауставивши ударац Данијела Пареха.

Други део игре почео је феноменалном шансом за Ивана Ракитића, међутим – Хрват одбијену лопту после шута Нејмара да Силве уместо у празну мрежу шаље у спољни део стативе.

Само 60 секунди касније, Мунир ел Хадади, позајмљени играч Барсе, постиже погодак против свог матичног клуба, када је лепо испратио додавање Пареха с бока и погодио ближи угао гола гостију. Није екипа Чезареа Пранделија стала после изједначења, наставила је с притиском, а такав приступ исплатио јој се четири минута касније.

Нани је послао дивну лопту на висину пенала, а Родриго закуцао лопту у мрежу. Ипак, није дуго трајала ни предност Валенсије јер је њихова одбрана попустила под налетима 'Блаугране' већ у 62. минуту.

Алвес је поново успео да одбрани опасан ударац, овога пута после покушаја Серђија Бускетса главом, али је на његову несрећу одбио право до Суареса који је шаље у гол за изједначење.

Темпо сусрета опао је после новог поравнања, деловало је да неће бити победника на Местаљи, али се све то променило у трећем минуту надокнаде. Абденур је оборио Суареса за 'чист' пенал, који Меси, иако га је Алвес прочитао, претвара у три бода за Барсу.

Приликом прославе гола дошло је до мањег инцидента јер је Нејмар погођен флашицом у главу, на шта је Меси бурно реаговао, а било је одређених чарки између играча и на центру после последњег звиждука.

Примера – девето коло:

Еспањол – Еибар 3:3 (0:3)
Перес 64, Пјати 73, Баптистао 92 – Енрих 23, Рејес 27 (аг), Кике 44
Валенсија – Барселона 2:3 (0:1)
Ел Хадади 52, Родриго 56 - Меси 22, 90+4(п), Суарес 62
18.30 Реал Сосиједад – Депортиво Алавес
20.45 Гранада – Спортинг Хихон

недеља:

12.00 Селта Виго – Депортиво Ла Коруња
16.15 Севиља – Атлетико Мадрид
18.30 Малага – Леганес
18.30 Виљареал – Лас Палмас
20.45 Реал Мадрид – Атлетик Билбао

петак:

Осасуна – Бетис 1:2 (0:1)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар