Нова хрватска власт промијенила тон

Председник Српског народног вијећа и потпредседник СДСС-а Милорад Пуповац изјавио је данас да је нова власт у Хрватској променила тон и у значајној мери омогућила да се чују стварни проблеми Срба.

Регион 22.10.2016 | 11:24
Нова хрватска власт промијенила тон
Пуповац је за РТС рекао и да треба дати прилику и времена влади премијера Андреја Пленковића да пошаље прве значајније поруке или да прими значајније поруке од премијера Србије Александра Вучића, јер без дијалога нема напретка.

На питање колико ће времена морати да прође да се осети бољитак у положају Срба у Хрватској, Пуповац је одговорио да ће бити потребно два или три месеца да се покрену сви договорени инструменти, посебно они који се тичу развоја у повратничким срединама и посебно они елементи који се тичу остваривања права у сфери образовања, у сфери језика.

Он је додао да ће двојезичност у Вуковару бити могућа ако хрватска и српска страна седну за сто, уз помоћ владе, и договоре како и на који начин и на који начин реализовати оно што је Уставни суд предложио, а са друге стране, што су хрватски закони прописали.

Извор: Агенције/РТС

Коментари / 0

Оставите коментар