БЛ: Ајнтрахт са три гола славио у Хамбургу!

Распад система! Цео стадион звиждао Костићу, навијачи окренули леђа ХСВ-у! Аутогол, црвени, без шута на гол... Наравно, Хамбург није победио!

Фудбал 21.10.2016 | 23:30
БЛ: Ајнтрахт са три гола славио у Хамбургу!
Вратио се Нико Ковач на Фолкшпарк стадион и - закључао га. Бивши првотимац Хамбургера, сада у улози шефа струке Ајнтрахта утишао је навијаче на северу Немачке и оставио их забирнуте за судбину славног клуба, који после још једне бламаже истиче једну од главних кандидатура за испадање у Цвајту.

Предвођен Ковачем на клупи, Ајнтрахт је и резултатски и играчки згромио некадашњег првака Европе (1983), коме дефинитивно не помаже смена на клупи, јер Маркус Гиздол ни из трећег покушаја није успео да освоји бодове. Штавише, није ни дао гол, а да ствари по његов тим буду горе, није ни шутнуо у оквир - 0:3.

Ајнтрахт је прекинуо мини-серију од три меча без победе, међутим, наставио је да дере кожу ХСВ-у, пошто од њега није изгубио на последњих девет дуела. За то може да захвали најпре Луису Холтбију који је десет минута пре краја првог дела постигао аутогол (да није, лопту би у мрежу спровео Мијат Гаћиновић), као и Денису Дикмајеру пошто је на почетку другог искључен због другог жутог картона.

Са таквом поставком на терену, било је јасно да ХСВ не може да узврати ударац. Нити је то било релано, с обзиром да не може ни да ствари шансу и, народски речено, распада се. То су фудбалери Ајнтрахта знали да искористе и головима Тарашаја и Хариса Сефереовића реше питање победника. За њихову најбубедљивију победу у Хамбургу још од 1969. кад је било 4:1.

Навијачи Хамбурга прилично тешко подносе ову кризу и траже жртве. Према њиховој оцени, један од криваца је и - Филип Костић. Нашег репрезентативца публика на Фолкшпарк стадиону је испратила уз доста негодовања. Приликом измене у 72. минуту чули су се звиждуци са свих трибина, као израз незадовољства партјом играча плаћеног 14.000.000 евра. Исто важи и за остале играче Маркуса Гиздола, јер је публика по окончању сусрета у знак протеста целом тиму окренули леђа.

Мијат Гаћиновић је одиграо свих 90 минута у дресу Ајнтрахта, пред крај меча постигао је гол поништен због офсајда.

БУНДЕСЛИГА, ОСМО КОЛО

Петак:

Хамбургер - Ајнтрахт 0:3 (0:1)
/Холтби 35 аг, Тарашај 60, Сеферовић 68/

Субота:

15.30 Леверкузен - Хофенхајм
15.30 Херта - Келн
15.30 Инголштат - Борусија Дортмунд
15.30 Дармштат - Волфзбург
15.30 Фрајбург - Аугзбург
18.30 Бајерн Минхен - Борусија Менхенгладбах

Недеља:

15.30 Лајпциг - Вердер
17.30 Шалке - Мајнц

ТАБЕЛА: Бајерн 17, Келн 15, Лајпциг 15, Херта 14, Ајнтрахт (+1) 14, Борусија Дортмунд 13, Хофенхајм 13, Мајнц 11, Бајер 10, Ајнтрахт 11, Борусија Менхенгладбах 11, Фрајбург 9, Аугзбург 8, Вердер 7, Волфсбург 6, Дармштад 5, Шалке 4, ХСВ (+1) 2, Инглоштад 1.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар