ПЛ БиХ, најава 13. кола: Крупа на земљи, дерби у Мостару, Радник у Зеници у недјељу!

Лидер на табели Премијер лиге БиХ, екипа Зрињског дочекује Сарајево, другопласирана Крупа опрезна пред долазак још једног дебитанта, Металегеа.

Фудбал 21.10.2016 | 20:00
ПЛ БиХ, најава 13. кола: Крупа на земљи, дерби у Мостару, Радник у Зеници у недјељу!
У суботу ће бити одиграно пет мечева 13. Кола Премијер лиге БиХ, а дерби се игра Под Бијелим бријегом гдје шампион Зрињски дочекује Сарајево.

"Племићи" ће покушати да се побједом учврсте на лидерској позицији на табели, али и освете бордо екипи за пораз у њиховом првом дуелу ове сезоне.

"Све су утакмице важне. С Сарајевом је специфична утакмица, за нас веома важна. Они су нас једини побиједили у досадашњем дијелу првенства. Очекује нас једна тешка утакмица. Сарајево је унаприједило своју игру доласком Јањоша за тренера, неће бити лако, али покушаћемо одиграти максимално и доћи д евентуално до три бода која би нас учтврстила на челу табеле“, рекао је пред овај меч тренер Зрињског Винко Мариновић.

Гости ипак неће доћи без амбиција.

"Лига 12 је показала да је свака утакмица дерби за себе. Зрињски је нколико година на окупу, игра добро. Ми не идемо спуштеног копља тамо, зашто не очекивати неки добар резултат? Мислим да је Сарајево увијек било незгодан противник за Зрињски, даћемо максимум и нећемо се предати“, поручио је помоћни тренер Сарајева Сенад Репух.

Другопласирана Крупа дочекаће још једног дебитанта у ПЛБИХ, Металеге у суботу од 15 часова на стадиону Крупи на Врбасу.

Крупа је у сјајној форми и покушаће да дође до четврте побједе у низу, док је Металеге у потпуно другачијој ситуацији. Екипа из Јајца већ шест утакмица не зна за тријумф, оо тога је четири пута поражена и налазисе на десетом мјесту на табели са само три бода више од посљедњепласираног Челика.

“Сама ситуација, послије 12. кола која показује да је Крупа на другом мјесту нас је довела у неку другу опцију. Већина медија и људи из фудбала су почели Крупу да позиционирају за европска такмичења. Све је то кренуло са гостујућом побједом у Травнику али смо и даље на свом чврсто зацртаном путу, да одржимо овај дио резулатата, да Крупу позиционирамо у лиги за шест, гдје би кроз такав статус могли да афирмишемо што више младих играча јер је то наш први и једини циљ”, истакао је тренер Крупе Слободан Старчевић.

“Долазим нам екипа Металеге која у протеклом периоду има лош резултатски скор, али исто тако знамо је то једна квалитетна екипа састављена од квалитетних појединаца, који имају више искуства у игрању Премијер лиге БиХ. Свјесни смо да ћемо имати високо мотивисаног противника, који ће покушати да против Крупе оствари побједу. Сматарам да ако наставимо са дисциплинованом, одговорном и ефикасном игром, коју смо пласирали у протеклих 12 кола, мислим да ћемо побједом себе позиционирати на другом мјесто, што би био велики резултат, с обзиром да нам долазе три тешке утакмице”, додао је он.

Крилни нападач Крупе Урош Мирковић најавио је борбу за сва три бода и наставак побједничке серије.

“Наш превасходни циљ је опстанак, боримо се за то, имали смо три везане побједе, очекујемо да наставимо у истом ритму. На тренингу дајемо максимално од себе, сваки тренинг је за нас утакмица, трудимо да у сваки тренинг уђемо што бољи, концентрисанији, дисциплинованији и да на утакмици то покажемо. Јако поштујем екипи Металеге, она је квалитетна екипа, очекујем да буду наоштрени и дисциплиновани у овој утакмици, али ми идемо на побједу и даћемо све од себе да то и остваримо“.

Занимљив дуел очекује се и у Тузли гдје ће Слобода дочекати Широки Бријег. Биће други у низу од три узастопна међусобна дуела, пошто су у сриједу одиграли меч осминеа финала Купа БиХ, а наредне сриједе их очекује реванш.

„Морамо опоравити играче, свјестан сам шта значи играти свака три дана. Ми имамо свој циљ а то је оставити Широког четири бода иза нас“, јасан је тренер Слободе Владо Јагодић.

Широкобријежанима је циљ да се врате бар са бодом кући.

"Надам се да ће бити добра утакмица, чврста са једне и друге стране, нема ту непознаница. Учинићемо све да се из Тузле вратимо непоражени", рекао је тренер Широког Бријега Денис Ћорић.

ПЛБИХ, 13. коло:

Субота

Крупа – Металеге (15.00)

Младост – Витез

Слобода – Широки Бријег

Зрињски – Сарајево (16.00)

Жељезничар – Олимпиц (19.00)

Недјеља

Челик – Радник (15.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар