Одлучујућа битка фудбала и канцера...!

Рус чека дозволу за повратак... Капитен Ајнтрахта нада се да ће у јануару опет истрчати на терен, после неколико месеци борбе са опаком болешћу.

Фудбал 21.10.2016 | 23:00
Одлучујућа битка фудбала и канцера...!
Сећате ли се Марка Руса? Среда, 19. октобар, биће велики дан за капитена Ајнтрахта који ће имати ново тестирање током вишемесечне борбе са раком тестиса. Фудбалер који се дуго бори са опаком болешћу, нада се да ће се у јануару вратити професионалном фудбалу.

А све је почело крајем прошле сезоне, када је Рус пао на допинг тесту. После победе над Дармштатом (2:1) у Бундеслиги 30. априла клуб је добио обавештење да су у његовом узорку пронађене необично велике количине хормона раста. То је значило само једно: или је у организму присутно повећано дејство лекова или болује од малигне болести.

Испоставило се оно најгоре. На дан утакмице баража за останак у Бундеслиги против Нирнберга, клуб је саопштио да Марко Рус болује од озбиљног тумора и да хитно мора на операцију. Упркос сазнању, фудбалер је инсистирао да одигра први меч у Франкфурту, на којем је постигао аутогол у првом полувремену. У наставку је добио и жути картон, што је значило да не може да наступа у реваншу, па је четири дана након утакмице успешно оперисан, после чега је подврнут хемотерапији.   

Локални момак Марко Рус је продукт омладинске школе Ајнтрахта, а за први тим је дебитовао 2006. године. После кратке епизоде у Волфзбургу у саезони 2011/12 вратио се у Франкфурт где је био константно стандардан. Почетком прошле сезоне добио је капитенску траку, а у септембру ове године клуб му је продужио уговор за још две сезоне, што доста говори о огромном међусобном поверењу.

Наравно, треба још времена да прође док се Марко Рус опорави од хемотерапије, али је 31-годишњи фудбалер посвећен повратку на терен који се очекује током јануара када ће Ајнтрах отпутовати на припреме у Абу Даби. 

Једно је сигурно - Марко Рус има велику подршку правих љубитеља фудбала који се надају његовом повратку.

„Испитаће цело моје тело и ако ми лекари дају зелено светло, почећу да радим са кондиционим тренером. Биће тешко, очекујем проблеме приликом повратка, али је мој циљ да се током зимског тренинг кампа вратим у конкуренцију. Надам се да ћу бити спреман за други део сезоне и да ћу бити од користи тренеру Ковачу“, поручио је Марко Рус.

Надамо се лепим вестима...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар