Првак Европе против првака Кине - "плус 43"!

ЦСКА без Теодосића и Хајнса декласирао Сичуан Блу Вејлсе на почетку мини-турнеје.

Кошарка 29.09.2016 | 13:15
Првак Европе против првака Кине - "плус 43"!
Први меч на кинеској мини-турнеји, у организацији Евролиге, протекао је у "суровој" доминацији ЦСКА.

Шампион Европе победио је најбољи тим тамошње ЦБА лиге резултатом 92:49, иако поред повређеног Кајла Хајнса (званично најбољег дефанзивца Евролиге) није играо ни српски "чаробњак" Милош Теодосић.

Нандо де Коло убацио је 18 поена, а Виталиј Фридзон и Никита Курбанов по 11.

Сичуан Блу Вејлси имали су колико-толико подношљив заостатак само на крају прве четвртине (29:19), да би већ на полувремену (49:27) постало јасно да их чека веома убедљив пораз.

Предвођени Американцем Мајком Херисом, пришли су на 53:36, али је ЦСКА онда "дао гас" и играо без попуста до последњег секунда утакмице. "Армејци" су у четвртој четвртини дозволили Сичуану да убаци само седам поена.

"Било је очигледно да смо озбиљно приступили утакмици. Ми смо тим који увек поштује игру, а овог пута смо имали додатну одговорност, као репрезенти Евролиге. Наравно, противник је почео припреме много после нас и далеко је од нашег нивоа спремности", џентлменски је прокоментарисао тренер ЦСКА Димитрис Итудис.

Он је појаснио да је Теодосић пропустио меч због "лакше повреде" и додао да је Кори Хигинс током дуела са Блу Вејлсима повредио колено, па остаје да се види о колико се озбиљном проблему ради.

Другу утакмицу Московљани ће одиграти у петак против Гвангдонг Тајгерса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар