АБА - МЗТ: Не плашимо се Звезде!

Скопски тим најављује да ће против шампиона у Београду, на остварању АБА лиге, играти храбро.

Кошарка 29.09.2016 | 12:15
АБА - МЗТ: Не плашимо се Звезде!
Нова сезона АБА лиге стартује у четвртак, а само дан касније шампион регионалног такмичења угостиће екипу МЗТ у Београду у првом колу.

Екипа из Скопља свесна је да их очекује најтежи задатак на почетку нове сезоне, али ће у Београду покушати да одиграју најбољу кошарку.

"Сви знамо ко је Црвена звезда и колико убедљиво зна да игра, посебно у Београду. Ми се не плашимо тога. Напротив, играћемо храбро и видећемо шта можемо да направимо против једног од набољих тимова у региону", рекао је тренер МЗТ Скопља Емил Рајковић новинарима у Скопљу.

Македонски стручњак је рекао да је прочитао комплименте које је МЗТ добио од тренера Црвене звезде Дејана Радоњића и истакао да је захвалан на томе и да може да узврати истом мером, будући да Звезда и ове године има тим за поштовање.

Проблем екипе МЗТ пред гостовање у главном граду Србије представљају повреде. Под знаком питања су наступи Ђорђа Дреновца и Марка Симоновског.

"Дреновац се повредио у Суперкупу прошлог викенда и од тада није играо. Тренира са тимом, а коначну одлуку ћу донети на дан утакмице. Симоновски је имао одличну минутажу на турниру у Кавадарцима, али му очигледно треба више времена да уђе у такмичарски ритам и зато је његов наступ неизвестан", рекао је Рајковић.

Тренер МЗТ Скопље је рекао да је његов тим ове године добар, али је додао да неће дозволити да му наметну фаворитску улогу у АБА лиги, јер то ствара додатни притисак на екипу.

Он сматра да је шампион Македоније спреман, али очекује да најбоље игре пружи у другом делу сезоне.

"Ми смо добар тим, имамо квалитетне играче, али не треба заборавити да су то играчи који први пут играју заједно и нормално је да ће им бити потребно време за адаптацију и уигравање. Ми играмо добру кошарку и моје мишљење да ће најбоље издање нашег тима моћи да се види у дргом делу сезоне, када наша игра буде потпуно компактна", навео је тренер македонског првака.

Меч првог кола АБА лиге у сезони 2016/2017 Црвена звезда - МЗТ на програму је у петак од 19 часова у дворани "Александар Николић" у Београду.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар