ЛШ - најава: Дерби у Мадриду, Атлетико чека Бајерн...

Другог дана другог кола Лиге шампиона највећу пажњу привлачи дуел на мадридском Висенте Калдерону, где Атлетико дочекује првака Немачке Бајерн.

Фудбал 28.09.2016 | 11:30
ЛШ - најава: Дерби у Мадриду, Атлетико чека Бајерн...
Биће то нови судар истих тимова после полуфинала из прошле сезоне, када је чета Дијега Симеоне задала болан ударац Бајерну и, упркос поразу у Минхену (2:1), елиминисала га захваљујући голу у гостима након минималне победе у Мадриду.

Баварци су перфектно стартовали са Карлом Анћелотијем на клупи, имају свих осам тријумфа, али ће врућа атмосфера на Калдерону сигурно бити највећи тест у досадашњем делу сезоне. Тога је свестан и везиста Ћаби Алонсо, истичући чврсту одбрану Атлетика.

"Примили су само два гола у седам мечева. Срећни смо због одличног почетка сезоне, али сада играмо против знатно снажнијег тима. У наредних 90 минута не смемо да упропастимо све добро до сада", рекао је Шпанац из Бајерна.

Атлетико нема баш лепе успомене на Анћелотија и Бајерн, ако се изузме прошла сезона, пошто је управо од Немаца изгубио чувено финале Купа шампиона 1974. године у поновљеном мечу (4:0), након што је у првом примио погодак у 120. минуту, а слично је било када је Анћелоти са клупе Реала славио после продужетака и изједначио голом Серхија Рамоса у последњим секундама регуларног тока.

У оквиру исте Д групе, за прве бод(ове) бориће се у Русији екипе Ростова и ПСВ-а из Ајндховена.

Барселона наставља такмичење без повређеног Лионела Месија на гостовању у Менхенгладбаху против Борусије, док у острвском дебију Селтик дочекује Манчестер Сити, који има 10 тријумфа из исто толико утакмица ове сезоне.

У најизједначенијој групи, у Истанбул на ноге Бешикташу долази кијевски Динамо, док Бенфика путује у Напуљ где се састаје са Наполијем.

Пари Сен Жермен и Арсенал су изразити фаворити у дуелима са Лудогорецом и Базелом, па се очекује да одмах направе разлику у А групи.

Парови другог кола Лиге шампиона:

Група А:

Лудогорец – ПСЖ
Арсенал – Базел

Табела: Арсенал 1, ПСЖ 1, Лудогорец 1, Базел.

Група Б:

Бешикташ - Динамо Кијев
Наполи – Бенфика

Табела: Наполи 3, Бешикташ 1, Бенфика 1, Динамо Кијев 0.

Група Ц:

Борусија Менхенгладбах – Барселона
Селтик – Манчестер сити

Табела: Барселона 3, Манчестер Сити 3, Борусија Менхенгладбах 0, Селтик 0.

Група Д:

Атлетико Мадрид – Бајерн
Ростов – ПСВ

Табела: Атлетико Мадрид 3, Бајерн 3, Ростов 0, ПСВ 0.

Све утакмице играју се у стандардном термину од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар