Звезда побједом завршила припреме!

У последњем припремном мечу пред старт сезоне, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Хапоел из Јерусалима – 67:59 и заузели треће место на турниру у Грчкој.

Кошарка 26.09.2016 | 13:15
Звезда побједом завршила припреме!
Две јаке провере имали су црвено-бели на квалитетном турниру на Криту, пред старт сезоне, који је заказан за 30. септембар.

Црвено-бели одиграли су добар меч у последњој провери пред старт сезоне и наговестили због чега би навијачи требало да буду оптимисти. Бјелица сјајан на обе стране терена против бивше НБА звезде.

Пораз од Олимпијакоса, па победа над Хапоелом!

Кошаркаши Црвене звезде освојили су треће место на јаком турниру на Криту, где ће се у финалу састати Олимпијакос и Анадолу Ефес.

Црвено-бели су ове недеље увече одиграли добар меч, показали и одређене слабости, али и наговестили на чему би требало базирати оптимизам пред старт сезоне 2016/17, а то је већ у петак увече када ће у "Пионир" доћи МЗТ Скопље.

Уз 21 поен повратника Милка Бјелице, Хапоел Јерусалим – Црвена звезда 59:67 (19:15, 16:19, 12:11, 12:22).

Бјелица је легији странца из Израела, за коју је наступио и власник клуба, бивши НБА ас Амаре Студемајер, као и прошлосезонски "фактор икс" у редовима црвено-белих, Таренс Кинзи, правио проблема и на позицијама четири и пет, што су биле опције које је шеф Звездиног штаба Дејан Радоњић испробавао у последњој провери пред маратонску сезону.

Капитен Лука Митровић пратио је Бјелицу са 11 поена, важне поене убацивао је и Марко Симоновић који је дошао до осам, а млади плејмејкер Никола Ребић надоместио је нешто лошије вече "мотора" екипе, репрезентативца Стефана Јовића, и са седам поена допринео јаком "скалпу" у припремном периоду који је био обележен накнадним увођењем играча по играча у систем.

Иако је Звезда, укупно гледано, меч добила под обручима, преломни тренутак била је серија од четири тројке коју су почетком четврте четвртине везали Ребић, Гудурић, Лазић и Симоновић, од чега се Хапоел није опоравио

После веома лосег и нервозног старта, изареласки тим је отисао на 14:6 и тренер Радоњић био је приморан да затражи тајм-аут и изврши неколико измана како би променио темпо утакмице. У тим тренуцима ангажовање Лазића, Бјелице и Џенкинса, који је остао без поена у нападу, али и не без конкретног учинка у овој утакмици, били су важни за враћање црно-белих у игру, па је Хапоелу остало свега четири поена предности за другу четвртину.

У овом интервалу треба истаћи солидну ролу капитена Митровића, док је Бјелица под оба обручао био бољи од горопадног Студемајера, који се ипак разиграо у другој четвртини и повео свој тим ка вођству од 27:19. Италијански тренер Симоне Пјаниђани у другој четвртини успевао је да "нацрта" неке смислене акције и за Џерома Дајсона, а на терену су минуте имали и познати израелски кошаркаши познати нашој публици, капитен Хапоела Јотам Халперин и његов дугогодишњи саиграч из репрезентације Лиор Елијаху.

Ипак, до краја полувремена захваљујући поново ангажованијој игри у одбрани и солидном Огњену Кузмићу под оба коша, али и мотивисаном плејмејкеру Ребићу, Звезда је успела да стигне на само поен заостатка пред одмор, после којег је виђена тврда четвртина, пуна грешака, промашених шутева, "тражења петорки", што је иначе уобичајено за овај период сезоне.

Из мучења уследио је период шутерске бонаце црвено-белих, тако да је после четири убачене тројке у низу за 54:47, тренеру Радоњићу остало да правим потезима приведе утакмицу крају, што се и догодило.

Хапоел је на овај "блиц криг" црвено-белих одговорио са неколико брзих напада, међутим нова тројка Бјелице, за његов 21. поен, ставила је "тачку на и" – 67:54.

Навијаце Црвене звезде требало би да радује сјајна представа Бјелице који је био одличан на обе стране терена, наговестивши да ће бити велико појачање у веома дугој и захтевној сезони.

То је уједно била и последња провера кошаркаша Црвене звезде мтс које старт такмичења у АБА лиги очекује 30. септембра у дворани "Александар Николић" против екипе МЗТ-а из Скопља.

Хапоел: Џерелс 15, Студемајер 11, Халперин 8, Дајсон 7, Џонс 6, Петерсон 5, Кинзи 4, Тимор 3, Елијану, Росефелт, Менко.

Црвена звезда: Бјелица 21, Митровић 11, Симоновић 8, Ребић 7, Лазић 6, Кузмић 6, Гудурић 3, Добрић 3, Јовић 2, Дангубић, Симанић, Џенкинс.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар