Џикић: Колико можемо? Не знамо ни сами!

"Не очекујем нашу најбољу кошарку на почетку сезоне. Ко то разуме - разумеће", отворено поручује тренер црно-белих.

Кошарка 25.09.2016 | 22:45
Џикић: Колико можемо? Не знамо ни сами!
Иако није била последња провера, припремна утакмица Партизана против Лукоила послужила је тренеру црно-белих Александру Џикићу као генерална проба тима за старт првенства.

Након тријумфа над гостима из Бугарске, шеф струке екипе из Хумске потврдио је да је у том дуелу хтео да направи пресек и да измери "пролазно време" свог састава.

Задовољство због мирне победе и наступа је ту, али за конкретније оцене затражио је још времена.

"Ово је реално била та утакмица у којој сам хтео да видимо где смо и шта смо. Играли смо максимално такмичарски, скратили ротацију... Жеља је била видимо и где су момци који су изашли из повреда, као и (Адин) Врабац, који је завршио своје лето (у дресу репрезентације) такво какво је било, као и мали Кенан (Карахоџић), који је супер кренуо, али догоди се то са зглобом... Ту је наравно и Новица, који је тек на почетку тренажног процеса", застао је Џикић, па пред камером "Спорт нетwорка" поручио:

"Сваке недеље нам долази неко нови и враћамо се уназад, али то је и у реду. Дефинитивно не очекујем да играмо најбољу кошарку на почетку сезоне. Ко то разуме - разумеће, коме то смета - њему ће сметати. Шта да радим?"

Подвукавши неколико пута да води потпуно нову екипу, тренер Партизана објаснио је да је незахвално сада процењивати домете црно-белих.

"Мислим да ми ни сами не знамо шта можемо. Имамо превише играча, 'икс фактора', који би могли да буду и горе и доле. За неку озбиљну причу и анализу имамо превише таквих момака. Просто је тако. АБА лига само почиње следеће недеље, а траје 26 кола. Нећемо ми играти најбоље против Морнара. Просто нећемо, шта да радимо...".

Џикићев тим одиграће у недељну последњу контролну утакмицу против Спартака у Суботици, после чега ће се потпуно окренути старту сезоне АБА лиге и узастопним гостовањима Морнару из Бара (1. X), па МЗТ Скопљу (4. X).

Упитан за распоред на почетку сезоне, тренер црно-белих одговорио је иронично:

"Распоред је диван, одличан. Нема пуно гостовања, а гостовања су 'френдли', можеш свугде да идеш аутобусом, супер је. Имали смо среће".

Подсетивши још једном на проблеме са донедавно болесним играчима (Андрић и Маринковић били на инфузији), Џикић је додао да је неке ствари тешко предвидети, попут повреде плејмејкера Бранислава Ратковице, који одсуствује непланирано дуго.

"Страшно је незахвална ситуација. Нешто што је личило на мању повреду меких ткива на крају га је баш одвојила од терена, и то добре три недеље, у важном моменту... И то је нешто због чега кажем да идемо уназад, али није Партизан изузетак, тако је у сваком тиму. То је све нормално".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар