Поново се јавио највећи афрички тајкун: Купићу Арсенал! Новац није проблем!

Само у пројектима имам двадесет милијарди! Контроверзни бизнисмен обећао смену Арсена Венгера по хитном поступку, што се допало великом броју навијача лондонског клуба.

Фудбал 25.09.2016 | 21:00
Поново се јавио највећи афрички тајкун: Купићу Арсенал! Новац није проблем!
Сећате се Алика Данготеа? Најбогатији човек Африке... Е, па контроверзни бизнисмен из Нигерије јавио се после читавих годину дана и поново прича о идеји како жели да купи Арсенал. Данготе је, да подсетимо, привукао пажњу светске спортске јавности када је 2015. за ББЦ причао како има у плану да постане већински власник лондонског клуба и да ће му први потез као новог власника бити отпуштање Арсена Венгера. 

Како се после тога није јављао, медији на Острву почели су спекулишу како је Данготеодустао када је чуо о каквим се сумама ради. Али он тврди да то није тачно...

"Нема никакве сумње да ћу купити Арсенал. Новац? То није никакав проблем. Мислим да ћу тај посао завршити кроз три или четири године. Потребно је да склоним неке препреке са пута и сачекам добар ветар који би ме погурао. Тренутно у пројектима имамо више од двадесет милијарди. Не могу сада да се бавим куповином Арсенала", изјавио је Данготе. 

Према Форбсу, Алико Данготе је 67. најбогатији човек планете и процењује се да је тежак око једанаест милијарди долара. Богатство је наследио од оца који је такође био најбогатији човек Африке, све док је живео, до 1955. године. Данготе се иначе бави производњом цемента и јако добро му иде, пошто успешно послује у 15 земаља Црног континента.  

Он се још 2010. декларисао као навијач Арсенала и тада се први пут помињала огућност да купи деонице клуба из Лондона. Он је пажњу навијача Тобџија последњих година привлачио изјавама које су биле музика за њихове уши...

"Арсенал ради солидно, али мора да има има другачију стратегију. Не могу играчи да се продају чим се развију. Имам визију како би Арсенал требало да функционише", говорио је својевремено Данготе. 

Подсетимо, већински власник Тобџија тренутно је Американац Стен Кренке (66,64 одсто деоница), а добар удео у власништву има и Алише Усманов (29,11%). Преостале деонице власништво су бивших фудбалера и навијача. Управо су навијачи на крају прошле сезоне протествовали и тражили новог власника, односно смену менаџера Арсена Венгера. Арсенал, не заборавите титулу није освојио од 2004. године и за све ово време узео је само два ФА купа. 

Да ли је Алико Данготе можда прави човек за Тобџије?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар