Видео - Тужна прича великана: Боксерски шампион на самрти морао у ринг, да дјеци купи поклоне за Божић!

Његове име је Били Мишке, и прича овог боксерског шампиона је једна од најтужнијих у историји спорта.

Остали спортови 25.09.2016 | 21:15
Видео - Тужна прича великана: Боксерски шампион на самрти морао у ринг, да дјеци купи поклоне за Божић!
Рођен је у Минесоти (Сент Поул) далеке 1894. године... Није му било равног у рингу, играо се са ривалима који су пред њим падали као покошени. Такмичио се у више категорија и увек је имао успеха.

Током каријере се борио са многим великим именима бокса и поред тога што је у рингу био кратко, уврштен је у 30 најбољих бораца свих времена.

Ипак, спорт није одувек био комерцијалан какав је данас. Слава често није доносила новац. А тужна судбина задесила је Мишкеа. Он се 1923. године разболео и његови бубрези су великом брзином отказивали.

И поред тога није могао да одустане од спорта. Болестан је морао да се бави боксом како би прехранио породицу. Лекари су му предвидели брзу смрт, али Мишке није желео да одустане. Борио се за своју децу! Решио је да још једном навуче рукавице и изађе у ринг, и то како би имао довољно новца да своје малишане обрадује поклонима за Божић.

“Гром из Сент Поула” (Мишкеов надимак) је и болестан победио. Без тренинга, на измаку снаге успео је да 7. новембра 1923. године у једној од највећих победа у историји спорта, нокаутира Били Бренана.

Успео је да обезбеди новац за поклоне, и мирно је могао да напусти овај свет. Мишке је преминуо 1. јануара 1924. године у својој 29. години живота.

Били је остварио последњи циљ и као велики шампион отишао у легенду.



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар