Мини коментар: Ђилас оде из кошарке! И шта сад?!

Драган Ђилас ће ускоро последњи пут затворити врата своје канцеларије у Кошаркашком савезу Србије. Напустиће Сазонову улицу високо уздигнуте главе, достојанствен и поносан на све што је урадио и што оставља иза себе.

Кошарка 25.09.2016 | 21:45
Мини коментар: Ђилас оде из кошарке! И шта сад?!
Ђиласа можете да не волите зато што је бивши политичар, (неки) зато што је бивши члан Демократске странке, зато што је богат, зато што је жут... Али морате да му одате признање за све што је урадио у нашој кошарци. Од оронулог Савеза је направио узорно предузеће без финансијских дугова, од женске репрезентације је направио светско чудо, мушку је вратио у планетарни врх, а с Марином Маљковић и Александром Ђорђевићем је потписао вишегодишње уговоре. Кроз све то, за пет и по година, шибали су га бочни ветрови, сплеткарења, подметања, потцењивања, неспособни и нестручни сарадници... Част изузецима.

Кад су Ђиласу сви окренули леђа због губитка политичког утицаја, јер ваљда је само овде нормално да то буде показатељ да ли је неко добар или не, има и оних који су били уз њега, сматрајући да одлично води српску кошарку. И да само с њим наша кошарка има перспективу. Борили смо се много пре других и касније „заслужних“ да добије и други мандат председника КСС. Заједничким снагама чистили смо прљавштину, исправљали неправде, прескакали препреке, отклањали грешке, из чега се родило искрено пријатељство. Без интереса.

Данас Ђилас, који је прешао пут од навијача, преко ученика, до најбољег председника Савеза на овим просторима у последњих 25 година, пакује своје ствари. Одлази... На још боље место.

Нашу кошарку ће преузети неки бивши репрезентативац или тренер, можда председник неког клуба. Има ту и некадашњих играча и тренера с богатом каријером, који обилазе унутрашњост Србије и сами се нуде. Нико у овој држави тренутно не зна ко ће бити нови председник КСС. Али мора да се зна, кад год су кошарку водили бивши кошаркаши, резултата није било. Ђиласов пример вам то говори...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар