Наташа Беквалац изазвала бијес глумаца

Ангажман певачице у оваквој једној представи изазвао је праву побуну међу глумцима који сматрају да је певачицама посао да певају а не да глуме. Посебну пажњу изазвало је то што би Наташа требала да глуми несрећну српску краљицу, убијену у Мајском преврату са својим супругом Александром Обреновићем.

Забава 31.08.2016 | 11:58
Наташа Беквалац изазвала бијес глумаца
- То је исто као кад би Борис Тадић глумио Драгу Машин. Ћутањем једино могу да изразим протест - рекао је Горан Султановић за "Курир Старс", иначе прва звезда мјузикла и кабареа код нас.

Своју огорченост се није трудила да сакрије ни глумица и професорка на Факултету драмских уметности, Бранка Пујић.нгажман певачице у позоришној представи, изазвао је револт појединих глумаца...

Наиме, певачица Наташа Беквалац добила је улогу у мјузиклу "Тајна црне руке" редитеља Љубише Ристића. Она ће играти Драгу Машин, а сцену ће делити са неким од највећих имена нашег глумишта попут Светозара Цветковића, Раде Ђуричин, Даре Џокић, Тање Бошковић и Власте Велисављевића.

Ови глумци су осамдесетих година прошлог века играли у представи и направили од ње спектакл.

- Постоје факултети које глумци треба да заврше. У Србији има барем пет одличних глумица које би то фантастично одрадиле, али су очигледно битна нека друга мерила и критеријуми. Наташа је лепа жена, али није школована за то. Све и да се само слика и да се од ње не захтева драмски моменат, њој није место у мјузиклу - рекла је Бранка.

Феђа Стојановић такође је оплео по новосадској Барбици.

- Искрено, мене више ништа не може да зачуди у овој земљи. Најбоље би било да дођу ове с "Фарме", то су веома талентоване девојке можда би могле да конкуришу Наташи. Идеална подела, браво! - био је ироничан глумац.

Највећи траг у улози Драге Машин оставила је Љиљана Благојевић али је глумица била недоступна за коментар.

Поводом целе ситуације огласио се и један од аутора текста Пуриша Ђорђевић, који и не зна ко је Наташа Беквалац.

- Немам појма ко је та Наташа. Никад нисам чуо за њу. Текст "Тајна Црне руке" сам написао пре више од 20 година и заиста не знам ко се данас бави њиме - био је искрен Ђорђевић.

Међутим, било је и оних глумаца који су певачици пружили подршку и пожелели срећу у њеном позоришном дебију.

Горица Поповић сматра да је Ната одличан мамац за публику.

- Немам ништа против тога. Наташа је мамац за публику. Мјузикл је веома захтеван и драго ми је што се Љубиша враћа на сцену- рекла је она.

Иако је Наташа пре неколико година имала сукоб са његовим братом Сергејем, глумац Бранислав Трифуновић је подржава у овом пројекту.

- Глупо је пљувати кад не знам зашто је редитељ изабрао баш њу. Има и глумаца који певају, играју и воде емисије, па ни ту не видим проблем - сматра Трифуновић.

Бранислав Лечић каже да сваки редитељ има пуно право да бира ко ће играти у његовој представи.

- Ја сам давно радио тај комад, баш са Љубишом, у Сава центру. Редитељ има право да узме и чистаче са улице, политичаре, али и неку звезду - био је коментар Лечића.

Познато је да Ева Рас ужива у друштву разних певачица са којима се дружи и приватно, па не треба да чуди што је Беквалчева наишла на њену подршку.

- Драго ми је што су је изабрали. Она је изузетно лепа жена, а за ту улогу је потребна лепотица. Наташа је скандалозна, а то није лако. Фантастична је - рекла је Ева Рас која није крила одушевљење новом колегиницом.

Мјузикл "Тајна Црне руке" премијерно ће бити изведен 9. октобра у Сава центру. Поред глумаца, на сцени ће се појавити и 20 балерина као и један бик, који ће бити део сценографије.

Иначе, Наташи ово неће бити прва улога, с обзиром да се већ опробала као глумица у серијама "Неки нови клинци" и Жене са Дедиња".

Ово није први случај ангажовања певачица као глумица. Пре неколико година прослављени редитељ Емир Кустурица узео је за своју представу "Дом за вешање", певаче и "Звезде Гранда" Милицу Тодоровић и Стевана Анђелковића. Милица је касније, захваљујући искуству које је стекла уз Кустурицу, имала епизодну улогу у америчком филму "Обичан човек", где је играла са оскаровцем Беном Кингслијем.

(Србија Данас/Курир Старс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Маја

01.09.2016 08:36

Боже свашта. Помијешале се бабе И жабе. Чудно вријеме дошло, само да што прије прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

01.09.2016 16:04

Постоје жене које распоном својих ногу остварују циљеве. Ево једне такве.

ОДГОВОРИТЕ