Видео: Роби Кин се опрашта од селекције Ирске послије 18 година!

Дошао је крај! Један од најбољих ирских фудбалера у историји Роби Кин опрашта се у среду од националног дреса.

Фудбал 31.08.2016 | 17:00
Видео: Роби Кин се опрашта од селекције Ирске послије 18 година!
Пре него што дођу у Београд на квалификациони меч за Светско првенство у Русији, Ирци ће у среду угостити Оман у пријатељској утакмици. Дуел се игра на стадиону “Авива” у Даблину, а очекује се велики спектакл, јер ће Роби Кин последњи пут обући зелени дрес.

Легендарни нападаћ (36 година) је дебитовао за репрезентацију 1998. против Чешке када је имао 18 година. До данас је одиграо 145 мечева, а постигао је 67 голова. Он је апсолутни рекордер Ираца у обе категорије

“Ово је једна емотивна и нестварна недеља за мене. Дуго сам се плашио да ће доћи овај дан, али је сада право време. Поручио бих навијачима да је ово било невероватно путовање и нешто што никада нећу да заборавим. Среда вече ће бити пуна емоција. Једино шта сам увек желео је да дам све од себе за моју земљу. Одлучујући моменат у мојој каријери је био када сам постао капитен Ирске, а имао сам 26 година”, рекао је Кин, а пренео је ББЦ.

За њега је играње за репрезентацију имало посебну драж, а поготово када је играо са старијим братом Ројем. Учествовао је на Светском првенству 2002. у Јапану и Јужној Кореји, као и на европским шампионатима 2012. у Пољској и Украјини, те ове године у Француској.

“За мене је увек лепо да се вратим у репрезентацију. То ми је друга кућа”, истакао је Кин.

У богатој каријери, играо је за Вулверхемптон, Ковентри, Интер, Лидс, Тотенхем, Ливерпул, Селтик, Вест Хем, а сада је члан ЛА Галаксија.



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар