Анализа: Радиће метла у Партизану: Николић размишља да промјени голмана! И још...!

Склања Балажица и Радовића, “висе“ Михајловић и један нападач! Тренер црно-белих разочаран издањима појединаца остаје доследан најави да повуче радикалне потезе!

Фудбал 26.08.2016 | 23:30
Анализа: Радиће метла у Партизану: Николић размишља да промјени голмана! И још...!
Први цех је платио Иван Томић. Устао и отишао. За столом су остали многи, наставили да “окрећу туре“ - како играју неко би рекао и да су се запили - па је рачун постао несхватљиво велики. Неко мора да га плати. Марко Николић испрва није желео да упире прстом у појединце, нити да предлаже “ударање по џепу“, међутим, схватио је да непопуларне мере мора да повуче.

Макар болело. А многе ће заболети. МОЗЗАРТ Спорт сазнаје да је шеф Партизанове струке упоран у намери да истера на чистац аномалије затечене у свлачионци црно-белих и у наредне две седмице оформи тим по свом укусу. Мада, ваља подсетити да је то врашки тежак посао, јер ову екипу није селектирао, а осим последњег новајлије Уроша Ђурђевићасви играчи доведени су пре него што се ухватио у коштац са проблемима, које сад мора да решава по хитном поступку.

Народ би рекао: “радиће метла“ у Партизану. Тако ће и бити, јер су појединци својим поступцима до те мере иритантни на терену, неки и ван њега - што је тек проблем који ниНиколић ни спортски директор Ивица Илиев не знају како да реше - да су резови неопходни. Почеће од голмана. Пре или касније, јер нови тренер није баш задовољан како је посао од његовог доласка обавио Бојан Шаранов и зато размишља да међу стативе пошаље Филипа Кљајића.

Наводно су Николићу изузетно засметале погрешне процене Шаранова на дербију са Војводином, али и примљени голови у Новом Саду против Спартака и зато је све ближи одлуци да на гол-црту врати Кљајића. Тим пре што његове квалитете цени још из времена заједничке сарадње у Раду, одакле га је и довео у зиму 2014. године и десет месеци касније, после доказивања у Телеоптику, дао шансу да дебитује за први тим. Једина Николићева дилема је да ли да рокаду направи одмах за сусрет седмог кола Суперлиге, управо са Грађевинарима (субота, 19 часова) или да је одложи по окончању репрезентативне паузе. Ваља напоменути и да Немања Стевановић, доведен из Чукаричког, ионако није био планиран да брани одмах, па мора да чека свој ред у Партизану.

Николић је одмах по доласку променио левог бека и уместо не претерано убедљивог Мирослава Богосавца на тој позицији промовисао Немању Милетића, а према најавама из “Земунела“ очекује се да поново ротира штопера. Како се Седрик Гогуа опоравио од повреде колена и спреман је да игра већ у суботу, тренер Партизана биће принуђен да на клупу врати Грегора Балажица, коме је указао шансу на минула три меча, али Словенац једноставно није био на нивоу партија пре повреде, због чега је стручни штаб проценио како је зимски новајлија из финског СЈК-а тренутно боље решење. Мада, био је и Гогуа претходних дана “на рибању“ код спортског директора Ивице Илиева, који му је замерио на ноншалантном приступу у појединим утакмицама, али добио и уверење да се такве грешке 21-годишњег штопера више неће понављати.

Оне које праве играчи везног реда су толико бесмислене да би Марко Николић вероватно променио све осим Евертона Луиза. Толико петљања у игри, лоших решења, погрешних пасова, одсуства креакције или лоше завршнице какву су у минулих неколико рунди показали Мирослав Радовић и Немања Михајловић - у појединим тренуцима и Саша Илић (мада, њему свака част, јер се понекад чини и да нема с ким да игра) - додатно је изнервирало Николића, због чега је принуђен да посегне за новим решењима. Олакшавајућа околност по тренера је сазнање да се од повреде, знатно пре времена, опоравио Марко Јанковић, па ће играти против Рада по десном крилу, док је Николић све ближи реализацији идеје да уместо Радовића стартер буде Леонардо да Силва Соза. Бразилац скоро ништа није показао откако је доведен, међутим, дао је гол Спартаку и процена је свих у клубу да више нема шта да се чека, те да мора и једну утакмицу да почне, како би оправдао громогласне најаве о “играчу какав није виђен на нашим теренима“.

То значи да место стартера у улози центалног везисте губи Саша Илић, мада капитен и није пројектован да буде у првих 11, већ да улази с клупе кад екипи не иде, док је посебно занимљив статус Немање Михајловића. Најбољи Партизанов појединац из пролећне сезоне на почетку нове није ни изблиза играч какав се представио Гробарима. Нема његових продора, асистенција, стварања шанси нападачима... Михајловићева једина предност у овом тренутку је чињеница да нема ни одговарајуће замене, па је Марко Николић при ставу да му пружи још коју шансу, али не буде ли црно-бела “седмица“ значајно поправила форму биће тумбања тима, како би се попунило и место левог крила.

Од доласка Марка Николића Партизан игра са два шпица. Углавом су тандем чинили Валери Божинов и Никола Ђурђић. С обзиром да је Урош Ђурђевић тек стигао и да према првим проценама није физички спреман да дебитује у суботу, бугарски интернационалац и новајлија из Аугзбурга имаће још једну прилику да поправе утисак о заједничкој сарадњи. Чак и да у томе успеју јасно је да ће један морати на клупу после паузе - јер ће Ђурђевић бити спреман - а досадашње партије указују на то да се за место резервисте убедљиво кандидовао Никола Ђурђић, уз Радовића најзвучнији, свакако и новајлија који је највише разочарао у Партизану.

Неке од наведених промена Марко Николић ће извршити одмах, неке док буде репрезентативна акција, а кад се Партизан поново средином септембра врати обавезама у Суперлиги, пројекција његовог тима требало би да изгледа овако: Кљајић - Вулићевић, Гогуа, Миленковић, Милетић - Евертон - Јанковић, Леонардо, Михајловић - Ђурђевић, Божинов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар