Ф1 - најава: Нови окршај Розберг - Хамилтон на Спа Франкоршампу

Розберг оценио да има најбољи болид и да једва чека трку Формуле 1 за Велику награду Белгије, а Хамилтон да жели да настави низ победа.

Остали спортови 25.08.2016 | 23:30
Ф1 - најава: Нови окршај Розберг - Хамилтон на Спа Франкоршампу
Шампионат у Формули 1 наставља се овог викенда у Белгији, после месец дана паузе.

Возач Мерцедеса Нико Розберг је паузу искористио да анализира шта је пошло наопако у последњих неколико трка, пошто је у једном тренутку имао 43 бода предности у односу на клупског колегу Луиса Хамилтона, али је Британац на паузу отишао са 19 бодова предности.

"Знам да имам најбољи болид и веома сам мотивисан да се вратим на стазу. Као да почињем од нуле", рекао је Розберг.

Због механичких проблема Хамилтон није победио у првих пет трка, када је Розберг после четири везане победе на старту направио предност, али је троструки светски првак после тога победио у шест од седам трка и повео у генералном пласману.

Розберг, који још нема победу у Белгији, рекао је да је све што се десило у првом делу сезоне прошлост и да се окреће новим изазовима.

Трка за Велику награду Белгије вози се у недељу од 14 часова, а ако буде најбржи, Хамилтон ће остварити 50. победу у каријери и учврстити прво место у пласману. Он би тако увећао шансе да и трећу узастопну годину освоји шампионску титулу.

"Први део сезоне је био променљив и лепо је бити у овој позицији. Велико самопоуздање ми даје начин којим смо мој тим и ја обавили претходне трке", рекао је Хамилтон, који је до сада победио у две трке у Белгији.

У прошлогодишњој трци Хамилтон је имао пол позицију и победио, а Розберг је заузео друго место.

"Спа је сјајна стаза, стаза у којој возачи уживају. Ово је било неколико поносних недеља за британски спорт... Трудићу се да британска застава остане високо", рекао је Хамилтон.

Менаџмент Мерцедеса нада се да ће други део сезоне протећи без тензија, после судара двојице њихових возача на тркама у Шпанији и Аустрији.

Након инцидента у Шпанији Хамилтон и Розберг су се повукли из трке, док је после судара у последњем кругу у Аустрији, Хамилтон победио а Розберг је пао на четврто место.

Иако је саопштио да неће бити увођења тимских наредби, што значи да возачи могу да се тркају један против другог, Мерцедес је Хамилтону и Розбергу јасно ставио до знања да неће прихватити још један њихов судар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар