Петровић: Жељо је гигант, неки играчи ће отпасти!

Славко Петровић увјерен да његов нови клуб, сарајевски Жељезничар може имати значајну улогу на регионалном нивоу. Одмах најављује промјене у екипи.

Фудбал 24.08.2016 | 18:30
Петровић: Жељо је гигант, неки играчи ће отпасти!
Жељезничар је послије раскида уговора са Милошем Костићем, нашао његовог насљедника, а то је Славко Петровић, тренер који је у протекле двије године са много успјеха водио бијељински Радник.

Одлазак Петровића из клуба с којим је овог љета продужио уговор је помало изненађујући, али он сам је објаснио разлоге због којих је преузео клуб са Грбавице.

“Фудбалски клуб Жељезничар има све предиспозиције да поново постане регионални гигант и то ме привукло да прихватим понуду и преузмем упражњену функцију шефа стручног штаба” рекао је Петровић за Анадолију.

Он је рекао да је обавио конкретан разговор са челницима клуба, након чега га је Управни одбор именовао за тренера.

“Срећан сам што долазим у тако велики клуб, гдје ћу водити веома добру екипу коју треба мало раздрмати, пробудити и вратити на побједнички колосјек. Знам све играче Жеље и у наредним данима направићемо одређену селекцију гдје ће вјероватно неки и отпасти из кадра. Приоритет ће ми бити наћи узрок лоших игара појединаца, јер за одређен број играча знам да могу пуно, пуно боље”, рекао је Петровић.

На клупи Жељезничара дебитоваће сљедећег викенда на првенственом мечу против Челика у Зеници.

”Срамота да је да великан попут Жељезничара након шест кола у Премијер лиги БиХ на деветом мјесту табеле са само седам бодова. У Зеници морамо побиједити. Како? Како год, али морамо. То је изузетно битно и ако успијемо све ће послије бити лакше поправљати”, нагласио је Петровић, који ће са ФК Жељезничар уговор потписати до љета 2018. године.

Сматра да ће се и поред лошег старта до краја сезоне Жељезничар борити за сами врх табеле и један од трофеја.

”Првенство је дуго и има још много да се игра. Ништа није изгубљено. Вјерујем да ћемо веома брзо успјети изаћи из кризе и борити се за позиције у самом врху табеле и трофеје. Пред нама је дуг процес, али да не вјерујем да са Жељом могу направити велике ствари не бих ни дошао на Грбавицу”, рекао је Петровић.

У посљедње вријеме спомињан је и као могући нови тренер ФК Сарајево, али прихватио је понуду љутог ривала тима са Кошева.

”Из Жеље су били конкретни, звали ме и постигли смо договор. Из ФК Сарајево нико ме није контактирао никада и зато се све одиграло овако. Жељезничар и Сарајево два су велика клуба, ривала, али наравно да се требају поштовати и уважавати. Док сам био тренер Радника из Бијељине на Кошеву сам доживио овације и то се не заборавља, те сам захвалан навијачима Сарајева на коректности и поштовању онога што сам радио”, објаснио је Петровић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар